Bruno Akrapović: Zrinjskom trebaju velika trka i hrabrost protiv Ludogoretsa

ludogorec

... prvenstvu od Lokomotiva iz Plovdiva s minimalnih 1:0 na domaćem terenu.

Mnoštvo prilika

Pravo je čudo kako Ludogorets nije porazio svog protivnika. Imao je "mali milijun" prilika. Promašila je ova momčad jedanaesterac, dva puta pogađala je okvir gola, a vratar Lokomotiva imao je 7 obrana udaraca koji su išli u okvir gola. Lokomotiv je pogotkom Filipa Mihaljevića sretno i spretno došao do vodstva u 86. minuti. Lokomotiv kao trener vodi Bruno Akrapović, nekada proslavljeni bh. reprezentativac BiH, piše Večernji list BiH.

- Ludogorets je odlična momčad. Nesretno su ispali iz kvalifikacija za Ligu prvaka, rekao bih kako im suci nisu bili skloni protiv Videotona. Nisu imali sreće u realizaciji, oni su puno bolja momčad od Videotona. Taj klub ima odličan skauting pa navrijeme dovodi igrače iz Južne Amerike. Većina igrača tog kluba koja igra u početnoj postavi može bez problema igrati Bundesligu.

Po mom mišljenju, njihovi najbolji igrači su napadač Keșerü, kao i kreativac Marcelinho. Njih dvojica su pakleni igrači, ali svi ostali su jako dobri. Napadaju s cijelom momčadi. Odlično se poznaju jer već dulji niz godina igraju zajedno, pa su uigrani. Odlično im se priključuju igrači iz drugog plana, čim to mogu, čak se i njihovi stoperi uključuju u napad.

Na utakmici protiv nas su u kaznenom prostoru u završnici imali i po 7 igrača. Igraju igru s puno kratkih dodavanja i driblinga, tako prave višak. Trener je Brazilac i on njeguje taj stil, a pošto su igrači većinom Brazilci, oni su to lakše usvojili - kazao je Akrapović o novom protivniku Zrinjskoga u Europi.

Pitali smo Akrapovića kako je njegova momčad uspjela pobijediti takvog protivnika.

Čvrsta obrana

- Prije svega, imali smo puno sreće. Oni su imali puno prilika, promašili su jedanaesterac, naša obrana stalno je bila na mukama. Inače, ovo je bila prva utakmica kako smo mi kompletirali momčad. Nama su igrači dolazili u hodu i tek smo za ovu utakmicu uspjeli registrirati sve igrače.

Mi smo se povukli u obranu i čekali svoju priliku. Udvostručili smo bokove, naša su krila morala puno igrati u obrani kako nam na bokovima ne bi pravili višak. Ipak, njima se otvorilo onda nekoliko situacija kroz sredinu, negdje je nešto moralo procuriti, oni su kvalitetna momčad i brzo se prilagođavaju protivniku. Dobio sam analizu nakon te utakmice, napravili smo puno efektne trke u obrani i to se isplatilo. Ludogorets je postao malo nervozan kada nije zabio gol nakon nekoliko dobrih prilika i otvaralo nam se malo više prostora.

Poveli smo iz jedne sretne situacije, zabio je Mihaljević koji je spretno iskoristio jednu njihovu pogrešku. Zrinjskom će trebati puno trke i discipline u obrani. Ako osvoje loptu, moraju je probati što je moguće više zadržati i na plašiti se igrati s njima. Ako Ludogoretsu barem malo uzmu posjed lopte, bit će im lakše igrati. Ako Zrinjski bude hrabar i discipliniran u obrani, može na nešto računati, ali i uz sve drugo trebat će mu velika doza sportske sreće - dodao je Akrapović.

Akrapoviću društvo u Bugarskoj pravi još jedan naše gore list. Njegov je pomoćnik na klupi Želimir Terkeš, nekada odlični napadač Zadra.

- Imamo dobro ozračje u klubu i razumnog predsjednika. Idemo nekim sporijim putem kako bismo klub podigli na više razinu. Ako bismo se primaknuli najboljim bugarskim klubovima, to bi za Lokomotiv bio uspjeh - zaključio je Akrapović.