Brotnjo uvjerljiv u Posušju, hattrick Borisa Pehara

Budući da je u utakmici 22. kola slavila i momčad Troglava bodovna razlika između dvije vodeće momčadi prvenstva je ostala ista. A dva boda prednosti pred Brotnjom Livnjaci su sačuvali pobijedivši Grude rezultatom 3:1.

Na gostovanju u Posušju Boris Pehar Brotnjo je u vodstvo doveo u 27. minuti. Pogodak napadača Brotnja bio je jedini pogodak u prvih 45 minuta, tako da je prvo poluvrijeme završilo vodstvom Brotnja 1:0, a pred kraj prvog poluvremena isključen je i Ivan Šimović iz Brotnja.

Ni sa igračem manje Brotnjo nije imalo problema u nastavku, čak štoviše s još tri pogotka u drugom poluvremenu Čitlučani su potvrdili pobjedu. Prvo je Vlaho s bijele točke povisio na 2:0, da bi Pehar u 71. minuti postigao svoj drugi pogodak za 3:0. Odlučnu partiju Pehar je zaokružio dvije minute kasnije postigavši pogodak za hat trick i konačnih Posušje-Brotnjo 0:4. Također, treba spomenuti da je u utakmici protiv Posušja debi u dresu Brotnja imao Matej Skoko.

HNK Brotnjo-Čitluk u Posušju je istrčalo u sastavu: Džida, I. Puljić, Miletić, Miličević, T. Puljić, Soldo, Šimović, Badalić, Pehar, Vlaho, Miloš, a još su nastupili Skoko, Bevanda i Barbarić.

Već u nedjelju nogometaši Brotnja igraju utakmicu 23. kola, a na Barama gostuje momčad Lokomotive. Početak susreta je u 16:30 sati.

citluk.ba