Brotnjo odigralo fantastičnu utakmicu i plasiralo se u šesnaestinu finala Kupa

HNK Brotnjo Čitluk, KUP BIH
...Kupa FBiH, u kojoj bi u petak ždrijeb Čitlučanima za protivnika mogao donijeti nekog od Premijerligaša. Brotnjo je na Barama svladalo Jedinstvo iz Bihaća 2:1, a igrači Nikole Juričića do pobijede su došli nakon preokreta.
Lijep pogodak iz slobodnog udarca za vodstvo gostiju iz Bihaća u 4. minuti postigao je Mirza Burnić, ali unatoč lošem početku utakmice igrači Brotnja bili su jako motivirani te su odmah nakon primljenog pogotka krenuli po izjednačenje. Vratar gostiju imao je mnogo posla jer su se pred njegovim vratima počele nizati izgledne prilike za Brotnjo, no domaćim igračima u prvih nekoliko pokušaja nedostajalo je malo preciznosti.

Domaća momčad u 12. minuti izborila je i jedanaesterac, ali pokušaj Marka Grgića odsjeo je na gredi pa su navijači Brotnjo izjednačujući pogodak trebali čekati do 51. minute. Tada je Matej Skoko poravna na 1:1, a pogodak za pobjedu Brotnja petnaest minuta kasnije postigao je Marko Grgić. Grgić je u prvom poluvremenu imao par lijepih prilika koje nije pretvorio u pogodak, ali je zato u 65. minuti majstorski pogodio iz slobodnog udarca za konačnih Brotnjo - Jedinstvo 2:1.

Pobjeda Brotnja nad sedmoplasiranom momčadi Prve lige FBiH u sportskim krugovima ocijenjena je kao najveće iznenađenje u Kupu premda je Jedinstvo u Čitluku nastupilo u pomlađenom sastavu.

HNK Brotnjo: Vrdoljak, Miličević, Vištica, Bencun, Grgić (od 90. Alilović), Mustapić (od 45. Sulić), Skoko, Miloš, Odak, Zovko, Čilić (od 83. Ilić).

NK Jedinstvo: Alijagić, Šehić, Dervišević (od 53. Zulić), Burnić (od 59. Nuhanović), Hamzić, Samardžić, Vuković, Jašarević, Pribinja, Čaković, Omanović (od 70. Ćehajić).

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba