Branko Karačić: Liga 12 bit će jako neizvjesna, ali možemo do trofeja

Branko Karačić, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, Branko Karačić, NK Široki Brijeg, KUP BIH, NK Široki Brijeg, prozivka, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, Branko Karačić, otkaz, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, NK Široki Brijeg, Branko Karačić
Ne dolazi spasiti stvar, jer ispadanje od Birkirkare sigurno ne treba okarakterizirati kao kraj svijeta, ali tu je da obavi jako važan posao vraćanja samopouzdanja igračima uoči početka prvenstva.

Povijest se na Pecari ponovila. Prije pet godina s klupe je nakon razočaravajuće partije i poraza od Olimpije u Ljubljani (0:3) otišao Mario Ćutuk, prošlog četvrtka sidro je nakon 0:2 u Paoli odlučio podići Slaven Musa. Vrlo kratko Široki je tragao za novim trenerom..., koji je u Širokom vrlo dobro poznato lice od ranije.

- Čuli smo se odmah u petak, kada sam i pristao na posao. Podrijetlom sam iz Širokog, a tu sam i prije uspješno radio, tako da se nisam mislio, rekao nam je Karačić, koji u Široki treba stići danas, najkasnije sutra.

A stiže dovoljno informiran.

- Jasno, svima je u klubu ispadanje iz Europe bio šok. Gledao sam prvu utakmicu s Birkirkarom, ali teško je iz samo 90 minuta izvući dijagnozu. Međutim, dobro poznajem Premijer ligu i znam većinu igrača Širokog, tako da već sada, prije nego ih sve vidim, imam viziju što bi i kako trebalo. Posavjetovat ću se i sa Slavenom Musom kojeg iznimno cijenim kao kolegu, nastojat ću prikupiti što više informacija, a onda se dati na posao.

Što će točno napraviti, vjerojatno će odlučiti kada dođe na lice mjesta, odnosno vrati se na Pecaru na kojoj je već radio od srpnja 2011. do ožujka 2012., no ono što se u Širokom uvijek zna - dugoročni je cilj.

- Kao i uvijek, prioritet će nam biti Europa, rekao je, malo zastao, a onda dodao: Ali sigurno da ćemo uobičajene favorite, Zrinjski, Sarajevo i Željezničar, pokušati ostaviti iza sebe i konačno nakon dugog niza godina na Pecari donijeti trofej.

Ono što već sada zna je, da neće biti lako.

- U Ligi 12 će odlučivati nijanse. Postoji mogućnost da će se neki od favorita poskliznuti i ostati bez Lige za prvaka, a kada ju osigurate, bit će nevjerojatno teško i neizvjesno. Bit će puno više derbija i zato će biti vrlo važno ispravno selektirati momčad.

A neće pomoći ni pojačana konkurencija...

- Uz uobičajene favorite, tu su sada i Sloboda te Radnik koji je prošle sezone definitivno ušao u to ozbiljno društvo.

Dnevni list