FOTO  Branko Karačić i službeno novi šef stručnog stožera HŠK Zrinjski, Ivanković i Cvitanović pomoćnici

Nazočnim novinaraima obratili su se Marin Raspudić, predsjednik HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, član predsjedništva, Davor  Martinović, član predsjedništva i Branko Karačić, novi šef stručnog stožera HŠK Zrinjski.

Šef stručnog stožera HŠK Zrinjski Dragan Perić nakon niza loših rezultata podnio je ostavku na tu funkciju. Predsjedništvo HŠK Zrinjski je jednoglasno prihvatilo ostavku Perića uz zahvalu na dosadašnjem radu i na današnjoj tiskovnoj konferenciji, dva dana prije najvažnije utakmice u sezoni predstavilo novog šefa stručnog stožera Branka Karačića, koji je uspješno u svojoj karijeri vodio mnoge hrvatske i Bh klubove.

Zahvalio bih se svim novinarima koji prate HŠK Zrinjski i sve vjerne navijače koji su uz naš klub kada nam ide dobro i kada nam ide loše. Sve naše želje i koraci su usmjerene prema klubu koji je u ovom trenutku najvažniji. Predsjedništvo kluba je sinoć održalo sjednicu i čast nam je i zadovoljstvo da imamo novog šefa stručnog stožera Branka Karačića kojem svi želimo dobodošlicu, kazao je Marin Raspudić, predsjednik HŠK Zrinjski.

Iako sam imao svoje obiteljske planove za ovaj veliki Blagdan Uskrs, poziv Zrinjskog me svakako iznenadio. Zahvalio bih se članovima predsjedništa na ukazanoj prilici da ja vodim ovu ekipu, što sam i prihvatio. Znam šta znači Zrinjski u Mostaru i Hercegovini. Pokušat ću sa svojim suradnicima da vratim Zrinjski na ono mjesto gdje bi po svojim kvalitetima i svome ugledu trebao da bude. Na igračima je da se probude iz letargije koja vlada među njima kako bi se vratili u vrh Bh nogometa. Imamo obećavajući i opasan rezultat u kupu iz prve utakmice protiv Željezničara koji nam dolazi za dva dana. Svakako nam je cilj da izbacimo Željzničar iz kupa i da uđemo u finale. Žalja mi je da se u finalu igra hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega. Poznajem jedan dio igrača Zrinjskog koje sam i vodio prvenstveno misleći na Stojikića i Radeljića i sigurno mogu obećati da ću dati cijeloga sebe kako bi svi zajedno ostvarili jedan dobar rezulat po koji sam došao,  kazao je Branko Karačić.

Nakon poraza od Borca morali smo napraviti jednu šok terapju pred ovu utakmicu protiv Željezničara. Želio bih se u ime kluba zahvaliti Draganu Periću i cijelom stručnom stožeru na dosadašnjem dobrom radu. Prdsjedništvo kluba je jednoglasno prihvatilo njegovu ostavku, kazao je Davor  Martinović, član predsjedništva HŠK Zrinjski.

Imali smo priliku da dogovorimo dolazak iznimnog nogometnog stručnjaka i veliko nogometno ime, gospodina Branka Karačića u HŠK Zrinjski. S obzirom na kratko vrijeme na raspolaganju i vrijeme odigravanja polufinalne kup utamice u srijedu, ostalo je na nama da definiramo sve uvjete koji se tiču daljnje suradnje. HŠK Zrinjski je zainteresiran za dugoročni aganžman Branka Karačića jer smo sigurni da svojim znanjem, kvalitetom i iskustvom može doprinjeti boljim rezultatima Zrinjskog. Želimo priopćiti da su pomoćnici u stručnom stožeru Dalibor Cvitanović, prvi pomoćnik Branka Karačića, inače poznato nogometno ime i Mario Ivanković, drugi pomoćnik, inače proslavljeno ime HŠK Zrinjski i grada Mostara, dok trener vartara ostaje Vladimir Vasilj. Na nama je da sa trenerom definiramo angažiranje kondicijskog trenera, kazao je Danko Šulenta, član predsjedništva HŠK Zrinjski.

Iz kluba su na kraju zamolili sve navijače, sve ljude koji vole Zrinjski da dođu i da dolaze na utakmice. Posebno je važna utakmica sa Željezničarom i tu je potrebno malo duha, da bi se zajedno sa navijačima i novim trenerom dobio Željezničar.

Na pitanje da li se već nalazio u ovakvoj ili sličnoj situaciji Karačić je odgovorio:

Ne mogu se u ovom trenutku baš točno sjetiti da bih sada rekao istinu. Meni je žao kolege Dragana Perića, mi jedemo isti kruh, i ja sam sličnu situaciju doživio lani u Širokom Brijegu. Nisam to očekivao, kao vjerojatno ni Perić sada, ali eto dogodilo se što se dogodilo i sigurno je da mu je teško. To je jednostavno život nas trenera i želim mu da iz ovoga izađe puno jači. Pokušavam se sjetiti da bih vam dao pravu informaciju, ali mislim da nikada nisam preuzeo neki klub dva dana pred važnu utakmicu kakva je ova koju igra Zrinjski sa Željezničarom. Ja sam do sada jedino dobijao otkaze nakon polufinala Kupa, sa Širokim Brijegom, te sa Zagrebom. Zrinjski u srijedu ima veoma važnu utakmicu polufinala Kupa i meni je sada najteže jer sam tek došao, ali ja vjerujem da će se ekipa probuditi. Imamo obećavajući rezultat, i vjerujem da ćemo obradovati naše navijače istovremeno ne podcenjujući protivnika. Ako se postavimo hrabro rezultat neće izostati, ali ja u dva dana moram saznati zašto igrači Zrinjskog nisu pokazali kvalitetu kakvu posjeduju. Ja sam trener koji želi ofanzivan nogomet, nadam se da će tako Zrinjski igrati, bez straha i bez nepovjerenja u sebe, rekao je Karačić.

hercegovina.info