Bošnjaković: Zrinjski smo pratili i jasno je da se radi o kvalitetnoj ekipi

Stadion HŠK Zrinjski, fk tuzla city, HŠK Zrinjski, bilanca stanja, HŠK Zrinjski, akademija pandev, HŠK Zrinjski, fk tuzla city

Nakon europskih nastupa HŠK Zrinjski se okreće domaćim natjecanjima. Već u nedjelju Plemiće očekuje gostovanje u Tuzli kod Tuzla Cityja.

Nakon tri pobjede u prva četiri kola Tuzla City se nalazi u vrhu ljestvice tako da Zrinjskom sutra neće biti ni malo lako da dođe do bodova.

Mostarci su pomalo umorni od nastupa u Europskoj ligi, ali s obzirom da su ispali iz daljeg natjecanja, sada će punom snagom morati krenuti na domaće prvenstvo.

''Zrinjski smo pratili i jasno je da se radi o kvalitetnoj ekipi koja je u samom vrhu bh. nogometa. Nakon dva poraza na startu došli su u poziciju da više ne smiju kiksati, što će nam otežati posao. Međutim, ne plašimo se, odigrat ćemo hrabro i angažirano i pokušati doći do pozitivnog rezultata, a to je sve izuzev poraz'', izjavio je Bošnjaković za Fenu.

Za ovaj susret 5. kola Premijer lige BiH, neće moći računati na ozlijeđene Kobija Morrisa i Dženisa Beganovića, te operiranog Nikolu Mitrovića.

Utakmica Tuzla City - Zrinjski igra se u nedjelju na stadionu Tušanj od 20.30 sati.