Borna Sosa: 'Svi misle da dolazim iz Južne Amerike, ali ja sam čisti Hercegovac'

borna sosa, Dinamo
Iako, priznaje da ga je uhvatila trema u petak navečer kada mu je Zoran Mamić rekao da kreće od prve minute protiv Zagreba.

- Trener mi je rekao da je to normalno i da se probam opustiti i odigrati kako znam. Pitao sam i Ćorića kako je to izgledalo kod njega. Znamo se iz kadeta i juniora i on je sve to prošao prije mene - govori nasmiješeni Borna.

S tribina je imao podršku obitelji kojoj je posvetio svoje prve HNL minute.

- Majka Vesna, otac Goran i sestra Tea. Obitelj mi puno znači u životu i ovo je njihova zasluga.

Navijači i na B-momčadi

Uoči utakmice sa Zagrebom, kada je službeni spiker pročitao njegovo ime, tribine su zapljeskale.

- To su bili moji prijatelji s Prečkog. I inače dolaze na utakmice B momčadi kada igram, a sada sam ih pozvao da uveličaju moj debi za Dinamo. Jedino mi je žao što nije bilo više ljudi na Maksimiru, ali i to će s vremenom doći. Siguran sam u to.

Možda im pozivnica bude generacija kadeta, neslužbeni prvaci svijeta iz Manchestera 2013. godine, koja polako dolazi na štih. Borna Sosa im je bio kapetan.

- Ima tamo jako puno kvalitetnih igrača i karakternih osoba. Siguran sam da je pitanje trenutka kada će i oni doći u seniorski nogomet.

A Borna se tamo neće dugo zadržati. Barem za sada. Naime, lijevi bek odlazi s reprezentacijom U-17 na kvalifikacijski turnir u Azerbajdžan. Ondje će izabranici Darija Bašića tražiti vizu za Europsko prvenstvo u Bugarskoj. Konkurencija je velika. Domaćini, Portugal i Srbija.

Ljeti često u Posušje

- Svi su jaki i nezgodni, ali vjerujem u suigrače.

Poslije će, kaže Sosa, vidjeti kakvi su klupski planovi. Hoće li se vratiti među seniore ili će samo trenirati s njima a minutažu tražiti kroz Dinamo B.

Nogometni uzor je ovaj Zagrepčanin pronašao u Davidu Alabi iz Bayerna, a za neobično prezime tvrdi da podrijetlo vuče iz Argentine.

- Inače, ja sam rođen u Zagrebu ali moji su podrijetlom iz Hercegovine. Iz Posušja gdje sam često ljeti.

Sada će se ti ljetni posjeti znatno prorijediti.

- To je profesionalizam. Ne žalim jer sam dugo sanjao taj trenutak. Bit će vremena za sve, ali nogomet je na prvom mjestu - zaključio je mladi Sosa.

Jutarnji list