Boris Pandža: Nećemo braniti prednost s Pecare

boris pandža

Uzvrat polufinala Kupa sa Željezničarom trebao je biti odigran prošlog tjedna, no loše vremenske prilike to nisu dozvolile, ali odgoda nikako ne znači da je tenzija spala.

Naprotiv, Širokobriježani su još motiviraniji obraniti minimalnu prednost iz prvog susreta i izboriti finale Kupa, preko kojeg mogu do Europe, piše dnevni-list.ba.

U Širokom su itekako svjesni činjenice da je pred njima do ovog trenutka najvažnija utakmica sezone. Na Grbavici će izabranici Gorana Sablića večeras braniti 1:0 s Pecare i tako pokušati izboriti finale Kupa - a jedino preko njega mogu do Europe. Sedmodnevna odgoda zbog nepovoljnih vremenskih prilika nimalo nije umanjila njihovu motivaciju...

- Igrati u onakvim uvjetima, a palo je preko 20 cm snijega, nismo željeli ni mi, ni oni. Ne bi bilo igre pa je zaista bilo najbolje sačekati, naglasio je stoper Širokog Boris Pandža koji vjeruje da je njegov tim blizu finala.

- Spremni smo, a iskreno mislim da i na Grbavici možemo do povoljnog rezultata koji bi nas odveo do finala.

Dva vezana prvenstvena poraza, domaći od Metalleghea i gostujući kod Čelika, smatra Boris, neće previše utjecati na izvedbu na Grbavici.

- Daleko od toga da nismo htjeli u prvenstvu. Sasvim je jasno da smo više okrenuti Kupu nego prvenstvu. Nisu ti porazi neki bauk, posebno zbog činjenice da je Široki u prvenstvu i Kupu praktički drukčija momčad. Vjerujem da ćemo u srijedu, na ‘dan d' biti pravi, pokazati karakter i proći u finale. Sigurno je da smo svjesni koliko nam znači ova utakmica.

Sve to stoji, no što možemo očekivati na Grbavici? Kakvog Želju, kakav Široki?

- Očekujem početni pritisak Željezničara koji će biti nošen na krilima publike. Sigurno nas čeka užarena atmosfera, ali znamo da moramo ostati hladne glave. Što se pristupa tiče, nećemo braniti 1:0 s Pecare, tražit ćemo gol koji bi nam olakšao put do finala.

A Željo? Jesu li Plavi možda umorniji zbog borbe na dva fronta?

- Imali su sedam dana odgode da se odmore, a u međuvremenu su dobili i Radnik i dodatno se napunili samopouzdanjem, tako da ne mislim da će to nešto posebno utjecati na njihovu izvedbu, zaključio je Pandža.

Vraća se Ćorić

Struka će na Grbavici imati skoro kompletan kadar. Pravo nastupa nema Matej Sivrić koji je ove sezone u Kupu nosio dres Zrinjskog, no zato bi se u kombinacije mogao vratiti Dino Ćorić, koji je doduše proteklih dana trenirao odvojeno.