Boris Pandža: Moj cilj je da sa reprezentacijom putujem u Brazil

Boris Pandža, Boris Pandža, NK Široki Brijeg, Boris Pandža, NK Široki Brijeg
No, ipak i pored toga nije dobio poziv Safeta Sušića za prijateljsku utakmicu protiv Egipta koju bh reprezentacija igra 5. ožujka u Innsbrucku, piše scsport.ba.

''Pozivi su bili poslani na dan utakmice sa Zaglebiom, tako da je drugi dio u poljskoj Ekstraklasi bio na samom početku. Ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da sa reprezentacijom putujem u Brazil. To je moj cilj'', poručio je Pandža koji je nakon toga govorio o vremenu provedenom u Mechelenu.

''Prva od tri sezone koje sam odigrao u ovom klubu su bile fantastične. Bio sam standardan i igrao sam dobro, a nakon toga Arsenal Kiev je poslao ponudu od pola miliona eura na adresu Mechelena i sve je bilo gotovo, ali je u posljednjem trenutku nešto iskrsnulo i Arsenal je odbacio ponudu. Ali da stvar bude gora, tu nije bio kraj mojih pehova u Belgiji, budući da sam u ligaškoj utakmici zadobio ozljedu koljena''.

Pandža se poslije i osvrnuo na ponudu Glasgow Rangersa.

''I pored činjenice da su u trećoj ligi, bio sam spreman otići u taj slavni klub jer je to prije svega klub sa velikom tradicijom gdje na utakmicama bude i po 50 000 navijača. O prelasku u Rangers sam razgovarao sa Sašom Papcem, bivšim reprezentativcem Bosne i ercegovine koji me također uvjerio da pređem u Škotsku, ali je i to propalo iz nekih razloga nakon čega je došla ponuda Gornika. Provjerio sam njihovu poziciju na ljestvici u Poljskoj, te sam pričao sa Semirom Štilićem o ovom klubu i odlučio sam da pojačam redove Gornika'', zaključio je ovaj bh. reprezentativac.