Boris Pandža među Sušićeva 22 pozvana igrača

Na spisku su imena 22 igrača, uglavnom iz europskih liga. Debi u dresu reprezentacije trebalo bi da imaju tri igrača, među kojima je i golman Željezničara Ibrahim Šehić, jedini igrač iz bh. prvenstva koji se našao na Sušićevom spisku.

"Odlučio sam se za igrače koji nastupaju u europskim ligama. U posljednje vrijeme gledao sam veliki broj naših utakmica i zaključio da ipak naši najbolji igrači igraju vani. Ne kažem da nogometaši koji nastupaju u bh. klubovima nemaju kvalitet. No, mislim da su 22 igrača koje sam pozvao najbolje što trenutno imamo", rekao je Sušić na pres-konferenciji u Sarajevu.

Pored Šehića, 'novajlije' u reprezentaciji su Mensur Mujdža i Mehmed Alispahić.

"Dvojio sam između Alispahića i Štilića, pa i Bekrića. No, na kraju sam se ipak odlučio za igrača Šibenika. Radi se o jednom od najkvalitetnijih veznih igrača u hrvatskoj ligi, čuo sam najbolje stvari o njemu i nadam se da će opravdati povjerenje", dodao je izbornik BiH.

Za razliku od meča s Ganom, na spisku nema Vladavića i Damjanovića, koji nisu standardni prvotimci u svojim klubovima.

Na Sušićevom spisku su:

- golmani: Kenan Hasagić (Istanbul), Asmir Begović (Stoke City), Ibrahim Šehić (Željezničar)

- odbrana: Emir Spahić (Montpellier), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Sanel Jahić (AEK Atina), Džemal Berberović (Denizlispor), Boris Pandža (Hajduk), Adnan Mravac (Westerlo)

- vezni igrači: Samir Muratović (Sturm), Sejad Salihoović (Hoffenheim), Miralem Pjanić (Lyon), Zvjezdan Misimović (Wolfsburg), Senijad Ibričić (Hajduk), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Valladolid), Mensur Mujdža (Freiburg), Mehmed Alispahić (Šibenik)

- napad: Zlatan Muslimović (PAOK), Vedad Ibišević (Hoffenheim), Edin Džeko (Wolfsburg), Ermin Zec (Šibenik).

Okupljanje reprezentativaca je 27. svibnja u Stockholmu, dok je polazak u Frankfurt na utakmicu protiv Njemačke 30. svibnja .

Susret sa Švedskom reprezentacija BiH odigrat će 29. svibnja u Stockholmu, a s Njemačkom se sastaje 3. lipnja u Frankfurtu.

(Fena)