Bomba iz Italije: Inter krenuo po Modrića koji želi iz Reala

Luka Modrić, Luka Modrić, Dejan Lovren, Luka Modrić, Hrvatska, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić, inter, Luka Modrić, Luka Modrić, Real Madrid, Liga prvaka, Luka Modrić, Luka Modrić, Hrvatska zemlja, Vatreni, Real Madrid, Luka Modrić, Real Madrid, Fra Karlo Lovrić, Luka Modrić, Luka Modrić, Vatreni, zlatna lopta, Luka Modrić, Luka Modrić, zlatna lopta
Nakon što se Perišiću i Brozoviću pridružio Vrsaljko, Nerazzuri sjajan posao u ljetnom prijelaznom roku žele okruniti spektakularnim transferom - najboljim igračem SP-a, prenosi index.hr.

I to nije jedna u nizu transfernih spekulacija iz sumnjivih izvora ni izmišljotina opskurnih medija, kakvima obiluju dani u srpnju i kolovozu. O tome da je Modrić ozbiljna meta Intera pišu najugledniji i najupućeniji talijanski mediji i izvori - Gazzetta dello Sport, zatim guru mercata Gianluca Di Marzio te Sky Sport.

"Hrvatski Inter igra presing na Modrića", naslov je u Gazzetti, najčitanijem talijanskom sportskom dnevniku i jednom od najuglednijih na svijetu. Novine iz Milana dodaju: "Zvijezda Madrida želi se oprostiti s Realom."

Isti izvor navodi da je najveća Interova šansa to što Modrić želi napustiti Real. "To pokreće novi bum na europskom nogometnom tržištu, poput onog kada je prošlog mjeseca Ronaldo iz Reala prešao u Juventus. Inter ne želi samo gledati kako mu najveći rival dovodi ovakvo pojačanje nego odgovoriti jednakom mjerom - Lukom Modrićem. Ovu ideju s oduševljenjem su dočekali brojni Hrvati u klubu. Oni se pridružuju naporima klupskog menadžmenta i kreću sa svoje strane stvarati presing na kapetana svoje reprezentacije."

Di Marzio, tradicionalno dobro upućen u poslove na frenetičnoj talijanskoj tržnici nogometaša, pod naslovom "Modrić je veliki Interov san" piše da nakon što je kupnjom Vrsaljka riješio desni bek, taj klub sada rješava prioritet - dovođenje igrača najviše klase u vezni red. "Neusmnjivo teška operacija, ali Inter će napraviti sve da je uspješno okonča."

Ovaj novinar otkriva: "Inter je već krenuo u pregovore s Modrićevim zastupnicima, a Realov igrač otvoren ja za opciju prelaska u novi klub." Prema Di Marziju, Modrić je još tijekom SP-a s brojnim suigračima iz reprezentacije koji igraju u Interu govorio o tome da je moguć i njegov prelazak u taj klub.

Zbog toga što se Modrić nametnuo kao prva Interova želja, na čekanje je stavljen posao koji je već bio blizu realizacije. S Bayernom je sve bilo dogovoreno oko prelaska Artura Vidala. Za 18 milijuna eura došao bi u Inter na posudbu s obavezom otkupa.

Ali, kako piše Sky Sport, "u Interovoj bilježnici pojavilo se novo ime, jedno od onih tako važnih da vam se trese ruka kada ga upisujete". I ovaj izvor navodi da su uspostavljeni prvi kontakti s Modrićevim agentom, nakon kojih je došla informacija da je igrač "dostupan". U Realu zarađuje 10 milijuna eura godišnje, a Inter bi mu mogao ponuditi toliko.

Sky Sport također ističe da bi Inter ovako na pravi način odgovorio Juventusu i spektakularno zaključio sjajan ljetni prijelazni rok, tijekom kojeg je doveo Nainggolana, Politana, Lautara Martineza, De Vrija i Asamoaha.

Podsjećamo, Modrić je u Real došao u ljeto 2012. iz Tottenhama uz odštetu od 30 milijuna eura. Od tada je u Madridu postao najbolji veznjak na svijetu i osvajač četiri Lige prvaka.

S Realom ima ugovor do 2020. No za mjesec dana puni 33 godine i Inter u tome vidi šansu da Realov velikan zadnji ugovor i izazov karijere pronađe u njihovu klubu.