Bogati Arapi kupili Hrvata: Nakon godinu dana Slaven Bilić pronašao novi trenerski posao

Slaven Bilić
Bivši dugogodišnji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i najuspješniji trener West Hama u povijesti Slaven Bilić nakon gotovo godine dana bez angažmana pronašao je novi posao.

Bilkanov novi klub bit će saudijski prvoligaš Al-Ittihad, objavljeno je na službenim stranicama kluba. Njegov prehodnik Argentinac Ramon Diaz nakon četiri ovosezonske utakmice i samo jednog osvojenog boda poslan je kući, a zamijenit će ga brončani Vatreni.

Tijekom desetomjesečne pauze na Bilićevu adresu stiglo je mnoštvo ponuda, a nagađalo se i da će postati izbornik škotske nogometne reprezentacije.

Bilić je hrvatsku reprezentaciju vodio šest godina i mnogi će se složiti da smo pod njegovim vodstvom igrali najljepši nogomet, pogotovo na Europskom prvenstvu 2008. godine. Pomogao je da se etabliraju tada mladi igrači Luka Modrić, Eduardo Da Silva i Vedran Ćorluka.

Nakon toga je trenirao moskovski Lokomotiv pa turskog velikana Bešiktaša, da bi zadobio velike simpatije u Londonu trenirajući West Ham. S "Čekićarima" i Dimitrijem Payetom kao alfom i omegom postao je "hit" i završio na sedmom mjestu Premier lige prije dvije godine. Dobre sezone nisu se ponovile i Bilić je bio prisiljen otići, ali je još uvijek ostao u srcima navijača West hama koji su mu čestitali na novom poslu na Facebooku.

vijesti.hr