Boban više nije sportski direktor Milana, otkaz mu uručen pismom

Zvonimir Boban
AC Milan

Zvonimir Boban, sportski direktor Milana, navodno je dobio naredbu s viših klupskih instanci da napusti klub nakon što je proteklog tjedna u velikom intervjuu za La Gazzettu dello Sport prozvao CEO-a Ivana Gazidisa da mu radi iza leđa i dovodi čovjeka na njegovo mjesto.

Nakon javnih kritika na račun vlasnika kluba, fonda Elliott i njegove produžene ruke Ivana Gazidisa, čelnici posrnulog milanskog giganta odlučili su da Zvone Boban mora otići. S njim ide i legendarni Maldini koji ga je doveo iz FIFA-e, piše Gazzetta dello Sport.

Milanski dnevnik piše da su vlasnici kluba Bobanu informaciju o otkazu priopćili putem pisma koje je primio u petak. U njemu je navodno bilo obrazloženo da je bivši igrač Rossonera i legenda Vatrenih dobio otkaz upravo zbog svojih komentara u medijima.

Tko dolazi umjesto Bobana i Maldinija?

Raskol u Milanu dogodio se zbog Ralfa Rangnicka koji će navodno preuzeti Milan od iduće sezone i dobiti potpunu kontrolu nad klubom sa San Sira.

To znači da bi izravno sudjelovao u kupovini, prodaji, skautiranju i treniranju nogometaša.

Rangnick će objediniti te četiri uloge, što je kraj za Paola Maldinija i Zvonimira Bobana u Milanu. Također, otkaz će dobiti i trener Stefano Pioli čiju će ulogu isto obnašati Nijemac koji je činio čuda s Leipzigom u Bundesligi. Rangnick i američka fondacija Elliott koja je vlasnik Milana već su potpisali predugovor u kojem je suradnja razrađena do u detalja.
Taj predugovor navodno sadrži i penale prema kojima njemačkom stručnjaku moraju isplatiti određenu svotu novca ako se odluče povući iz pregovora.

Ako ga odbije, Milan Rangnicku mora platiti odštetu

Nijemac je na glasu kao jedinstven stručnjak teškog karaktera jer zahtijeva da ga se u klubu pita za baš sve. Upravo je on autor moćnog RB Leipziga koji je u zadnjih deset godina prošao put od najnižih njemačkih rangova do momčadi koja će ove sezone igrati u osmini finala Lige prvaka.

Leipzig se trenutačno bori s Bayernom za titulu njemačkog prvaka, a Rangnick je zaslužan za otkriće i razvoj kvalitetnih mladih igrača kakvih u Leipzigu ima napretek.

Prošle sezone Rangnick je vodio Leipzig, a trenutačno je u ulozi direktora sporta i razvoja u klubu.