FOTO  Bloudek: Stvar je prestiža biti trener Širokog

Marijan Bloudek trener, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, finale kupa, NK Široki Brijeg, Marijan Bloudek trener, FK Željezničar, KUP BIH, NK Široki Brijeg, Marijan Bloudek trener, NK Široki Brijeg, Marijan Bloudek trener

Bloudek je kazao kako je „stvar prestiža biti trenerom velikog kluba kao što je Široki", a najavljujući gostovanje u Banjoj Luci istaknuo je kako očekuje „va banque" utakmicu u koju će Široki „ići napasti, braneći svoj ugled i renome".
„Veliki klub u BiH kao što je Široki Brijeg ima visoke kriterije i znači da me poštuje kada sam dobio priliku pored svih drugih poznatih imena. Čast je predstavljati se trenerom Širokog Brijega. Vjerujem da ću ispuniti očekivanja i ostvariti klupsku ambiciju o nastavku serije izlazaka u Europu", dodao je Bloudek.

Odgovarajući na novinarsku konstataciju kako je u BiH vodio momčadi koje su se u tim sezonama borile za ostanak (Žepče, Čelik, Zrinjski), a Široki Brijeg je nešto drugo, Bloudek je zaključio kako mu se ipak neće biti neobično snaći vodeći Široki Brijeg, jer je, primjerice, tri sezone u Europi vodio Maribor koji je tada igrao protiv madridskog Atletica, dortmundske Borussije, bečke Austrije...  Istaknuo je i kako voli agresivnu igru, „rat" na travnjaku i vjeruje da, uspije li nadograditi ove elemente u igru, uz znanje nogometaša Širokog Brijega, uspjeh neće izostati.
Do derbija s Borcem za neke značajnije promjene premalo je vremena, no i Banjolučani su mijenjali trenera i za očekivati je otvorenu utakmicu. „Ne želim biti prepotentan, ovisit će, dakako, i o protivniku kako će se stvari na travnjaku razvijati, ali mi idemo napasti Borca", završio je u optimističnom  tonu novi šef stručnog stožera „Plavo-bijelih".

Inače,  uz promjenu na čelu stručnog stožera, Upravni odbor NK Široki Brijeg donio je i odluku o razrješenju dosadašnjih suradnika šefa stručnog stožera, pomoćnika Nike Kovačića i kondicijskog trenera Frane Hrkaća, te o njihovom daljnjem angažmanu u klupskom omladinskom pogonu. Bloudekov pomoćnik bit će Anto Kokić, dosadašnji trener kadeta, dok Ivan Soldo ostaje trener vratara.
Momčad u Banju Luku kreće u petak u 14 sati.  Za sastav neće konkurirati Bertoša (tri žuta), Džidić (ozljeda) i  Zakarić (bolest), svi ostali na raspolaganju su Bloudeku.

nk-sirokibrijeg.com