FOTO  Bloudek: Neće biti drastičnih promjena u ekipi

Marijan Bloudek, Zrinjski

Bilo je dosta trenera koji su bili zainteresirani preuzeti Zrinjski, a neki od njih imali su i iskustvo vođenja momčadi kao što Hajduk i Dinamo“, kazao je Vidačak dodavši da je na izbor trenera utjecao i financijski aspekt.  

Bloudek je u svojoj karijeri trenirao Čelik, Dravu iz Ptuja, Krku Novo Mesto, Pohorje, Željezničar, Maribor, Šmartno, austrijski Rotenman  i Žepče. „Sretan sam i zadovoljan što je Uprava Zrinjskog u jakoj konkurenciji upravo mene izabrala  za trenera Zrinjskog.  Ne poznajem dovoljno igrački kadar da bih mogao prognozirati, koliko može Zrinjski u ovoj sezoni. Posljednji put sam kao trener imao prilike snage odmjeriti sa Zrinjskim u svibnju 2009, i tako da poznajem igrače koji su ostali iz te ekipe“, kazao je Bloudek.
Zrinjskog već u subotu očekuje gostovanje kod Borca u Banja Luci. „ Tek se upoznajem s ekipom i logično je da neće biti nekih drastičnih promjena u sastavu u odnosu na onaj, koji je nastupio u Kupu protiv Budućnosti. Već slijedeći tjedan, kada se bolje upoznam s ekipom, unijeti ću neke svoje ideje, ali zasada je teško očekivati neke radikalne poteze“, istaknuo je Bloudek.  

Dragan Perić ima zadatak novog trenera upoznati s ekipom i za to vrijeme biti će dio stručnog stožera prve ekipe Zrinjskog. Nakon što obavezi svoju zadaću, Perić prelazi u Omladinsku školu, dok će Bloudekov pomoćnik postati jedan od trenera iz Omladinske škole. „Prezentirat ću treneru Bloudeku sve ono što ga bude zanimalo i na temelju toga ćemo raditi analizu. Kako bi što bolje upoznao ekipu, trener Bloudek će pogledati naše dvije posljednje utakmice, kazao je Perić.

Pod vodstvom trenera Jovića, Zrinjski je uvijek težio napadačkoj igri, odnosno igri za pogodak više.  „Jovića je ostvario odlične rezultate sa Zrinjskim i izuzetno ga poštujem i cijenim.  Rijetko se događa na ovim prostorima da trener provede na klupi jednog kluba toliko vremena. To sigurno govori pozitivno o treneru, ali i Upravi koja je imala razumijevanja i kada rezultati nisu bili zadovoljavajući.  Na osnovu onoga što sam imao prilike vidjeti prije 2 godine, vidi se da Zrinjski gaji atraktivan nogomet. Logično je da ću pokušati unijeti nove komponente u igru, kako bi Zrinjski igrao za što duži boravak u Europi.  Tražit ću od igrača čvrstu i discipliniranu igru, igru koja donosi rezultat, riječi su novog trenera Zrinjskog.

Na kraju konferenciji za novinare predsjednik HŠK Zrinjski Ante Vidačak uručio je poklon Žarku Tipuriću dugogodišnjem djelatniku Zrinjskog u znak zahvalnosti za sve što je učinio za mostarski klub.

tekst: pogled.ba / foto:hercegovina.info