Bloudek: Nadam se pobjedi protiv Željezničara

Marijan Bloudek, Zrinjski, Marijan Bloudek, Zrinjski
Stručni stožer i igrači svjesni su da aktualni prvak BiH nije idealna ekipa za popravljanje skromnog bodovnog salda, ali i uvjereni da će u nedjelju negativnoj seriji doći kraj.

„Željezničar je pokazao standardnu formu i s pravom ga smatraju jednim od favorita za osvajanje naslova. Pratio sam njihove utakmice s Borcem u Kupu, gdje su pokazali jednu stabilnost i dominaciju. Ali mi smo u utakmicama s Proleterom i Travnikom pokazali da se naša forma diže i da dolazi do stabilizacije u ekipi. Tako da možemo odigrati sa Željezničarom kvalitetnu utakmicu, ja se nadam i pobijediti, što bi nam bilo u ovom trenutku vrlo značajno", kazao je trener Zrinjskog Marijan Bloudek.

I Marin Aničić svjestan je da bi pobjeda nad Željezničarom bila dodatni stimulans mladoj ekipi Zrinjski za nastavak prvenstva. „Dosta smo puta razočarali navijače ove sezone nećemo to učiniti protiv Željezničara. Nakon nekoliko loših rezultata jedan dio navijača nam je okrenuo leđa, pozivam ih da dođu sutra na utakmicu i da nas bodre kao što su to radili u europskim utakmicama", kazao je Aničić i dodao kako je Željezničar kvalitetna ekipa s dobrim igračima od kojih posebno vrijedi izdvojiti Zajka Zebu.

Zrinjski se nalazi na 12. mjestu Premier lige sa 13 bodova, samo tri boda više od Veleža koji se nalazi u zoni ispadanja. Položaj na ljestvici i serija loših rezultat, razlog su pritiska koji osjećaju nogometaši Zrinjskog čiji je prosjek starosti manji od 23 godine. „ Nogometaši osjećaju pritisak zbog neplaniranog poraza od Zvijezde, ali i činjenice da nas do kraja ovog dijela sezone igramo s veoma kvalitetnim protivnicima. No, vjerujem da ćemo se znati nositi s tim i ostvariti pobjedu protiv Željezničara", kazao je Bloudek i nastavio.

„Iako sam iskusan trener i ja osjećam pritisak, jer je vođenje Zrinjskog za mene nova situacija. Zrinjski je veliki klub sa bogatom tradicijom i velikim uspjesima i došao sam da bih nastavio takvim putem. I logično kad se dogode loši rezultati, nije mi ugodno, iako mislim da idem pravim putem u svom radu. Međutim, treneru trebaju pobjede da bi mogao provoditi svoj program i radio onako kako je zamislio. Ne spavam mirno, to je sigurno".

Zbog crvenog kartona zarađenog u Travniku protiv Željezničara neće nastupiti Salčinović . „Ekipi se priključio Selimović , ali će biti na klupi za pričuve, budući da još osjeća bolove u nozi. Od prve minute starta Zadro, koji je zaliječio ozljedu. Upitan je nastup Pehara, njega će zamijeniti Zovko ili Đurić", istaknuo je Bloudek.

U četvrtfinalu Kupa BiH Zrinjski će snage odmjeriti s Čelikom. Nakon loše starta u prvenstvu, mostarski klub do plasmana u Europu, može jedino kroz najmasovnije bh. natjecanje. „Čelik je ovom trenutku u boljoj formi od nas, ali i kod nas je primjetan određeni napredak u igri. Tako da će do posljednjeg trenutka biti neizvjestan putnik u slijedeći krug natjecanja. Ako Zrinjski izbori plasman u polufinale, postoje realni izgledi da na proljeće s kvalitetnijom ekipom izbori Europu", riječi su trenera Bloudeka.

Utakmica Zrinjski - Željezničar igra se u nedjelju u 17 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom. Utakmice će izravno prenositi BHTV1 a glavni sudac je Radoslav Vukasović iz Trebinja.

pogled.ba