BLAŽ SLIŠKOVIĆ: Utakmica na Grbavici neće odlučiti prvaka

press zrinjski
Upravo će Željezničar i Zrinjski u subotu u 20 sati na Grbavici odigrati derbi 7. kola, koji će imati veliki značaj u raspletu borbe za naslov prvaka. piše Pogled.ba.

"Moja momčad bez obzira gdje igrala pod Bijelim Brijegom ili u gostima će pokušati igrati otvoreno na pobjedu, bez kalkuliranja, tako da i u Sarajevo idemo s takvom namjerom. Pokušat ćemo igrati otvoreno, za gol više, nadigravati se, i da u direktnom duelu vidimo tko je u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Bez obzira što mnogi misle da ovaj derbi praktično može odlučiti prvaka Bosne i Hercegovine, mišljenja sam da bez obzira kako utakmica završi to se neće dogoditi. Do kraja su još tri teške utakmice kako nama, tako i Željezničaru i Sarajevu. Vjerujem da će do posljednje utakmice neizvjesnost biti velika, i da će se tek u posljednjem kolu rasplesti cjelokupna situacija", kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Slišković je svjestan kako u slučaju remija ili pobjede Željezničara na Grbavici, Zrinjski više neće sam odlučivati o svojoj sudbini.

"Iz tog razloga idemo na Grbavicu pobijediti i preskočiti Željezničar. Onda u posljednja tri kola ovisimo sami o sebi bez kalkulacija i praćenja ostalih rezultata. Ako pobijedimo na Grbavici onda ćemo sigurno razmišljati na pozitivniji način i biti svjesni da smo u situaciji da sami odlučujemo o sebi. Ja sam uvjeren da su igrači svjesni značaja same utakmice, i značaja osvajanja sva tri boda", istaknuo je Slišković i dodao:

"Mišljenja sam da s obzirom da ima prednost boda Željezničar se neće otvoriti, kao što bi to mi trebali uraditi. Nama je ofanzivnija igra potrebna jer samo tako možemo doći do tri boda. Željezničaru to nije imperativ, i vjerujem da će se tako postaviti, i da će čekati priliku iz kontre i polukontre".

Zrinjski je na dva prethodna gostovanja u Tuzli i Krupi osvojio dva boda, pa Slišković s razlogom nije zadovoljan bodovnim učinkom, ali smatra da je igra bila bolja od rezultata.

"Mi nismo zadovoljni bodovnim kontom, jer u posljednje dvije utakmice osvojiti dva boda od mogućih šest. Nije to neki učinak,možda bi bolje bilo da smo jednu izgubili, jednu dobili, imali bi bod više. Mislim da smo u Tuzli bili bolji od protivnika, u Krupi oni nisu imali neku priliku, i ne možemo reći da smo imali nekih opasnosti pred našim golom. Imali smo 2-3 ‘mrtve' prigode nismo zabili. Kada to gledate u odnosu na utakmice Željezničara, vjerujem da smo mi sada u boljoj formi, iako nemamo rezultat koji ima veliku vrijednost. Smatram da u ovom trenutku igramo kvalitetnije, zrelije, a Željezničar ima rezultatski kontinuitet. Oni osvajaju bodove, i pored toga što nekada igra nije toliko kvalitetna. U ovakvim utakmicama može se dogoditi da presudi jedan trenutak inspiracije nekog pojedinca, ili neka solo akcija. Bez obzira što sam mišljenja da smo kvalitetniji, ne vjerujem da je to neka garancija u našu korist pred ovaj derbi, a posebno što igramo na njihovom terenu", komentirao je Slišković.

Zbog ozljede protiv Željezničara u sastavu neće biti Ivan Peke, kao ni Nermina Jamaka koji ima tri žuta kartona. Uoči utakmice trener Zrinjskog ima dvije dvojbe koje se odnose na lijevo krilo i napadača. Na vratima će biti Kenan Pirić, u posljednjoj liniji Barić, Jakovljević, Katanec i Stojkić, u vezi Petrak, Tomić i Bilbija, na desnom krilu Todorović, za lijevo krilo konkuriraju Kukoč, Jović i Filipović, a za napadača Mešanović i Kajkut.

Petak:
Sarajevo - Sloboda, 19.00 sati (Moja TV)

Subota:
Vitez - Čelik, 17.00 sati (Moja TV)
Mladost - Široki Brijeg, 17.00 sati (ArenaSport)
Željezničar - Zrinjski, 20.00 sati (BHT)
Metalleghe - Olimpic, 17.00 sati

Nedjelja:
Radnik - Krupa, 17.00 sati (ArenaSport)