FOTO  Blaž Slišković otvorio Sveučilišnu malonogometnu ligu

studentski zbor, Blaž Slišković

Početni udarac u čast svečanosti otvorenja izveo je trener HŠK Zrinjskog Mostar Blaž Slišković. „Iznimno mi je zadovoljstvo što su me studenti izabrali da otvorim ovaj turnir. Ovakve projekte svi trebamo podupirati, s tim da mladim ljudima svakako trebamo dati priliku da se razvijaju i kroz šport, a ne samo kroz učenje", izjavio je Slišković.
Ove godine u ligi sudjeluje 11 ekipa sa 150 sa svih fakulteta Sveučilišta u Mostaru te momčadi Studentskog zbora i Studentskog centra. „Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru posebno podupire ovakve projekte zbog važnosti športa u studentskom životu. Liga je do sada uvijek bila jako posjećena što nas dodatno motivira na samu organizaciju projekta koji je iz godine u godinu sve bolji", rekao je predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić.

U prvom kolu odigrane su ukupno tri utakmice. U prvoj utakmici ekipa Studentskog zbora pobijedila je ekipu Studentskog centra rezultatom 8:2. Momčad Filozofskog fakulteta u drugoj je utakmici nadigrala momčad Pravnog fakulteta rezultatom 2:1, dok su u zadnjoj utakmici studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike nadvladali Medicinski fakultet zabivši tri pogotka bez ijednog primljenog.
„Po uzoru na Ligu prvaka, utakmice će se održavati dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom s početkom u 11 sati. U idućem susretu koji je planiran 28. veljače na rasporedu su utakmice Građevinskog protiv Ekonomskog fakulteta te Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta i Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti", poručio je koordinator za šport i Sveučilišnu malonogometnu ligu Studentskog zbora Grgur Ćorić.
Za najbolje ekipe na Sveučilištu organizatori su osigurali bogate novčane nagrade. Prvoplasiranom sastavu pripast će 2000 KM, drugoplasiranom 1000 KM, a trećeplasiranom 500 KM.
Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru zahvaljuje sponzorima Croatia osiguranju i Leda d.d. Široki Brijeg.