Blatter si opet skočio u usta

Uvođenje videotehnologije na gol-crtu ipak neće biti tema ovotjednog sastanka Odbora međunarodnoga nogometnog udruženja (IFAB) u Cardiffu, kako je to najavio Sepp Blatter. Predsjednik Fife još je za vrijeme Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi izjavio da će se u Cardiffu raspravljati o uvođenju tehnologije, odnosno provjere je li lopta prešla gol-crtu uz pomoć televizijske snimke.

Takav je Blatterov stav bio potaknut događajem u utakmici osmine finala između Njemačke i Engleske (4:1) kada je lopta koju je uputio Frank Lampard nedvojbeno prešla liniju gola, ali suci to nisu primijetili.

No, u ponedjeljak je Fifa objavila da će jedina tema sastanka IFAB-a, tijela koje odobrava pravila nogometne igre, u srijedu biti nastavak eksperimenata s uvođenjem dodatnih sudaca, što je pokrenuto prošle sezone u utakmicama Europske lige.

Najranije će se tako o videotehnologiji moći raspravljati na sljedećem sastanku u listopadu, a odluka o promjeni pravila može biti donesena najranije u ožujku 2011. godine na godišnjoj sjednici IFAB-a.

Očekivalo se da bi se uvođenje tehnologije moglo dogoditi već na sljedećem SP-u, u Brazilu 2014. godine. No, kako je krenulo, čini se da od toga neće biti ništa. Zanimljivo, iako Englezi dominiraju u sudačkim tijelima u nogometu, čini se da im nije previše stalo do promjena, a baš je Albion ostao najteže zakinut nakon SP-a.