Blatter razmišlja o ostanku na čelu FIFA-e?!

 (Foto: AFP)
(Foto: AFP)

List navodi da je Sepp Blatter dobio poruke podrške brojnih nogometnih saveza iz Azije i Afrike u kojima ga mole da razmisli o ostavci, te da on ozbiljno razmišlja o tome da ostane predsjednik FIFA-e.

Švicarska policija je nedavno na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika FIFA-e zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara. Nakon tog otkrića čelnici UEFA-e, europskih nogometnih saveza i mnogi ugledni nogometni dužnosnici pozvali su Seppa Blattera da podnese ostavku. On je to prvotno odbio i ponovno je izabran za predsjednika FIFA-e, po peti puta, ali tri dana kasnije ipak je najavio ostavku.

Izvanredni kongres FIFA-e na kojem bi trebao biti izabran nasljednik Seppa Blattera vjerojatno će biti održan 16. prosinca u Zürichu.

Kao mogući kandidati za novog predsjednika FIFA-e spominju se jordanski princ Ali Bin al-Hussein, koji je bio protukandidat Blatteru na nedavnim izborima, zatim južnokorejski milijarder Chung Mong-joon, jedan od vodećih ljudi Hyundaija i bivši predsjednik Nogometnog saveza Južne Koreje, te prvi čovjek UEFA-e Michel Platini.

Hina