Bjelovarski "mali Messi" igra najtežu utakmicu, onu za život

Mirko Lovrić, bolest, bjelovar
Svi koji prate igre mladih nogometnih uzrasta bili su jedinstveni u prognozi kako je pred Mirkom velika karijera. Uostalom, i njegov nadimak 'mali Messi' sve govori.

Hrabar i neustrašiv u duelima s jačim protivnicima, izazivao je bijes protivničkih trenera i suparnika koji nisu birali načina da ga zaustave. No i nakon najtežih duela i startova uvijek se dizao i stisnuo zube i u sljedećem duelu bio još jači.

U prvi mah se pomislilo da je nakon pet jesenskih kola Mirka s terena udaljila mononukleoza. Nažalost, pretrage su pokazale da je u pitanju leukemija. 'Mali Messi' je u bezbroj utakmica i turnira bio među najboljima. Nekada su ga u dodjelama priznanja nepravedno i zaobilazili. Jer ono nogometno umijeće koje ima Lovrić teško je sresti.

Ljevica poput Messijeve, lažnjak tijelom i brzina s loptom koja je uvijek fascinirala. Izluđivao je protivnike jer nisu mogli naći lijek za njegovu igru. Nadamo se da će se pronaći lijek za njegovu bolest te će i iz tog duela izaći kao pobjednik.

Jer je on rođeni pobjednik. Subotnjom revijalnom malonogometnom igrom u bjelovarskoj dvorani gdje su pred prepunim gledalištem nastupili njegovi sportski kolege još jednom se pokazalo kako se njegove igre ne zaboravljaju i kako svi željno očekuju njegov oporavak i povratak na teren.

Dresovi Slaven Belupa i njemu najdražih Dinama, s potpisom svih seniora, i hrvatske reprezentacije dokazuju koliko ga cijene u nogometnom svijetu.

Stoga su svi u subotu stisnuli palčeve i zaželjeli što brži Mirkov oporavak. Znajući da za njega nije bilo izgubljene lopte i utakmice svi se nadaju da će i iz ove utakmice, koju na zagrebačkom Rebru igra za život, izaći kao pobjednik te da je to samo privremeni rastanak od najdraže mu igre.

24sata.hr