Bjelica: Ovo je velika šansa da pokažemo kako zaslužujemo Ligu prvaka

Nenad Bjelica, nogomet, austrija, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica, GNK Dinamo Zagreb, Dinamo, Izet Hajrović nogometaš, Nenad Bjelica, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica, GNK Dinamo, Nenad Bjelica, Nenad Bjelica, Liga prvaka, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica

Bjelica: Ovo je velika šansa da pokažemo kako zaslužujemo Ligu prvaka

Nakon prošlogodišnjeg neulaska u Ligu prvaka, ovo nam je velika šansa da pokažemo da smo godinu dana zreliji i bolji i kako zaslužujemo Ligu prvaka - izjavio je u utorak trener Dinama Nenad Bjelica na konferenciji za medije uoči prvog dvoboja doigravanja za Ligu prvaka u kojem će njegova momčad u srijedu od 21 sat na Maksimiru biti domaćin norveškom prvaku Rosenborgu, piše Hina.

-Spremni smo za dvije jako teške utakmice. Želimo sutra pobijediti, dat ćemo sve do sebe da razveselimo navijače i da darujemo pobjedu našem treneru za rođendan - najavio je Dinamov kapetan Arijan Ademi.

Šefu Dinamove svlačionice za svoj 48. rođendan nije imao posebnih želja.

-Samo zdravlja, bez toga nema ništa. Za ostalo ćemo se sami izboriti. Sebi i svima oko sebe želim samo zdravlja - rekao je Bjelica.

Kad je zdravlje u pitanju, Dinamov trener na raspolaganju ima gotovo sve igrače.

-Svi na dispoziciji, osim Andrića i Muharamija, pa i naš novi igrač Luka Ivanušec koji je prijavljen za Europu. Vidjet ćemo hoće li već sutra biti u sastavu, ali za utakmicu u Norveškoj sigurno- rekao je Dinamov trener.

Bjelica o suparniku koji je čak 11 puta igrao u grupnoj fazi Lige prvaka govori s puno poštovanja.   

-Pred nama su dvije teške utakmice, 180 minuta u kojima ćemo trebati biti na razini na kojoj smo bili veći dio utakmice protiv Ferencvarosa - rekao je Bjelica i usporedio Rosenborg s prvakom Mađarske.

-Rosenborg je puno iskusniji u ovakvom tipu utakmica, a i po godinama. Razlikuju se i po sistemu igre, 4-3-3 koji prelazi u 4-5-1. Jako se dobro brane. Istaknuo bih i da je Soderlund za dvije klase bolji igrač od napadača koje ima Ferencvaros- istaknuo je Bjelica.

Prije godinu dana Dinamo je zapeo na posljednjem koraku prema Ligi prvaka porazom od švicarskog Young Boysa, ali je 'prezimljavanjem' u Europskoj ligi stekao dragocjeno iskustvo. 

-Sigurno da smo bolja momčad, godinu dana smo skupa, dobro smo se upoznali. Sigurno da želimo stepenicu više i potrudit ćemo se da to napravimo- izjavio je Arijan Ademi.

Trener Bjelica je otklonio sve dvojbe oko sastava, ako ih je uopće imao.

-Neće se puno razlikovati od onog što je igrao u Budimpešti-smatra.

Ako će ostati vjeran taktici i postavi koja je prije tjedan dana trijumfiralno projurila Groupama Arenom u Budimpešti protiv Ferencvarosa, Bjelica bi u srijedu trebao izvesti sljedeću početnu postavu: Livaković – Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac – Moro, Ademi – Hajrović, Olmo, Oršić – Petković.

Ulaznice se odlično proodaju i Dinamov trener vjeruje da će i navijačka pomoć odigrati ulogu.

-U svim utakmicama su nam bili vjetar u leđa. Animirali su se nakon pobjede u Budimpešti. Naše je da im priredimo zadovoljstvo, nadam se pobjedom - zaključio je Bjelica.

Kapetan Rosenborga: Dinamo je jedan od najtežih suparnika

ZAGREB, 20. kolovoza (FENA) - Kapetan Rosenborga, danski veznjak Mike Jensen, smatra kako je Dinamo jedan od najtežih suparnika, ali je u utorak na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg gostovanja na Maksimiru u Zagrebu ustvrdio kako je njemu i suigračima "Liga prvaka nadohvat ruke".  

-inamo jedan od najtežih protivnika koje smo mogli izvući. Imaju niz poznatih igrača koji konstantno igraju u Europi. No, još ćemo se s njima bolje upoznati sutra -rekao je kapetan Rosenborga u press dvorani maksimirskog stadiona.

Za razliku od norveškog prvenstva, u kojem Rosenborg drži peto mjesto, aktualni norveški prvak je u tri kola kvalifikacija za Ligu prvaka ostvario pet pobjeda uz poraz na gostovanju kod bjeloruskog prvaka BATE Borisova.

-Momčad uoči Lige prvaka je više na okupu, stvara se kohezija u momčadi. Najvažniji su dobar trener i dobra publika - pojasnio je Jensen razliku u rezultatima te dodao da postoji i velika razlika između igranja u Europi i norveškom prvenstvu:

-Radi se o sasvim drugom nivou, mnogo je zahtjevnije fizički i taktički. Igra se na sasvim drugoj razini nego što smo inače navikli- rekao je.

Rosenborg je momčad koja je 11 puta igrala u grupnoj fazi Lige prvaka, ali posljednji put su u elitnom društvu bili već daleke 2007. godine.

"Rosenborg dugo nije igrao u Ligi prvaka, ali je važno da smo izborili nastavak natjecanja u Europi. To je zasada najvažnije", tvrdi Jensen, ali brzo dodaje:

"Momčad raste iz dvoboja u dvoboj. Raste nam samopouzdanje iz meča u meč. Pruža nam se velika prilika i dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u Ligu prvaka."

Rosenborg je morao igrati jedno kvalifikacijsko kolo više od Dinama, ali Jensen u tome vidi samo prednost za svoju momčad koja ne bježi od pritiska medija i navijačkih očekivanja.

Trener Eirik Horneland na čelu je momčadi od siječnja ove godine i vidi kako se njegova momčad diže iz utakmice u utakmicu. Protiv Maribora su dvaput slavili sa 3-1, ali norveški strateg smatra da takva razina neće biti dovoljna za plasman u Ligu prvaka.

-Utakmica protiv Dinama bit će nešto sasvim drugo. Očekujem od igrača još bolji nastup nego protiv Maribora- kazao je.

I on je svjestan pritiska očekivanja da se Rosenborg plasira u Ligu prvaka nakon 12 godina čekanja.

Iako nije odgovorio na pitanje bi li ga razočarao neuspjeh u dvobojima protiv Dinama, Horneland je jasno dao do znanja tko je favorit u ovim dvobojima:

-Rezultati govore za sebe. Dinamo je tijesno u osmini finala Europske lige ispao od Benfice. To dovoljno govori o tome o kakvoj je momčadi riječ- dodoa je.

Dvoboj Dinama i Rosenborga na Maksimiru započinje u srijedu u 21 sat, dok će uzvrat u Norveškoj biti odigran u utorak, 27. kolovoza, također s početkom u 21 sat.

Fena