Bjelica: Nemam dvojbi, znam kako ćemo igrati

Nenad Bjelica, nogomet, austrija, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica, GNK Dinamo Zagreb, Dinamo, Izet Hajrović nogometaš, Nenad Bjelica, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica, GNK Dinamo, Nenad Bjelica, Nenad Bjelica, Liga prvaka, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica

Nogometaši Dinama sutra u 20 sati na Groupama Areni igraju uzvratni susret trećega pretkola Lige prvaka protiv mađarskog prvaka Ferencvarosa. U prvom dvoboju u Zagrebu bilo je 1:1.

Dinamo je u prvom dvoboju na Maksimiru ispustio rano vodstvo do kojeg je stigao pogotkom Danija Olma te propustio iz niza dobrih prilika još koji put svladati vrlo dobrog gostujućeg vratara Dibusza, a Ferencvaros je u 60. minuti izjednačio preko Sigera. Unatoč neiskorištenoj prilici za pobjedu u prvoj utakmici, Dinamov trener Nenad Bjelica je optimist.

- Očekivanja su da prođemo u sljedeće kolo natjecanja. Ekipa se dobro pripremila u ovih par dana. Svi su bili jako koncentrirani i fokusirani. Znamo svi da nismo dali maksimum u prvoj utakmici, vjerujem da će u uzvratu biti puno bolje, rekao je Bjelica uoči puta u Budimpeštu. 

Za prolazak u doigravanje za grupnu fazu Lige prvaka Zagrepčanima će biti neophodan barem jedan pogodak na Groupama Areni. Bjelica za ovaj dvoboj na raspolaganju ima gotovo sve igrače.

Moharrami Andrić nisu u kadru. Zagorac je bio zadnjih par dana u punom treningu tako da je i on na listi 20 igrača koji idu na put. Svi su spremni i orni za utakmicu. Nemam dvojbi, znam kako ćemo igrati, kako ćemo krenuti u utakmicu i vjerujem da će nam to donijeti uspjeh, rekao je Bjelica.

Za razliku od Dinama, koji je dosad nastupao u ritmu odigravanja dvije utakmice tjedno, mađarski prvak je odgodio prve dva nastupa u mađarskom prvenstvu, kako bi se momčad fokusirala isključivo na dvoboje s hrvatskim prvakom.

- Psihički se pripremate od utakmice do utakmice i razmišljate o tome. Kad imate utakmicu između, ne mislite o tome pa uđete neopterećeniji. Vidjet ćemo što će donijeti susret, da li donosi prednost njima ili nama. Nadam se da ćemo to biti mi, zaključio je strateg Dinama.

Dinamu za prolazak u doigravanje treba pobjeda ili neodlučen ishod uz dva ili više pogodaka u mreži mađarskog prvaka.

U slučaju pobjede, hrvatski prvak će se za mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka najvjerojatnije boriti protiv norveškog Rosenborga koji na svom terenu brani prednost 3-1 iz prvog dvoboja s Mariborom.

Ako će u utorak ishod biti nepovoljan za zagrebačku momčad, Dinamo će europski put nastaviti u doigravanju za skupine Europske lige protiv boljeg iz dvoboja Maccabija iz Tel Aviva i litavske Suduve, u kojem je momčad iz Litve domaćin u uzvratu u kojem brani prednost od 2-1 iz prve utakmice.

hrt.hr