Bjelica ljut na VAR, igrači u šoku

Nenad Bjelica, nogomet, austrija, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica, GNK Dinamo Zagreb, Dinamo, Izet Hajrović nogometaš, Nenad Bjelica, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica, GNK Dinamo, Nenad Bjelica, Nenad Bjelica, Liga prvaka, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica

Šok i nevjerica vladali su Maksimirom nakon nevjerojatne završnice utakmice Dinamo – Šahtar (3-3) u kojoj su “modri” primili dva gola u sudačkoj nadoknadi i ostali bez pobjede s kojom bi bili korak do plasmana u osminu finala Lige prvaka.

Trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica nije skrivao ogorčenje VAR-om, dok su igrači bili u šoku svjesni kakvu su priliku propustili.

Dinamo je do sudačke nadoknade vodio sa 3-1 i držao u rukama ‘europsko proljeće’, a potom primio dva gola pri čemu posljednjeg u petoj minuti nadoknade nakon kaznenog udarca kojeg je skrivo Theophile-Catherine oborivši Pjatova.

“Protivnik sam VAR-a. Svakog tjedna vidimo koliko ima loših procjena, zbog toga sam protivnik,” kazao je Bjelica koji nije želio otkriti što je nakon utakmice rekao njemačkom sucu Felixu Brychu.

Sudac je prvo dosudio kazneni udarac zbog nepostojećeg prekršaja nad Taisonom, ali je potom nakon pregleda snimke dosudio jedanaesterac zbog prekršaja nad ukrajinskom golmanom koji je došao pred Dinamova vrata.

“VAR je za mene nepotreban. Ne znam što mogu dosuditi, a što ne mogu. Radije neka sudac pogriješi i to je ljudski faktor. Igrao se nogomet već 100 godina bez VAR-a pa možda i dalje”, istaknuo je Bjelica.

Bjelica se osvrnuo i na samu utakmicu dodavši kako je njegova momčad do prvog gola bila nervozna.

“U obje utakmice smo zaslužili pobjedu, ali u obje smo osvojili po bod koji nam daje šanse za prolaz. Nemam što prigovoriti dečkima, to je nogomet.”

Istaknuo je kako još ništa nije izgubljeno i kako će ‘modri’ u posljednje dvije utakmice ići na pobjedu.

“Mi u iduće dvije utakmice idemo po šest bodova. Današnja utakmica između Atalante i Manchester Cityja je pokazala da su i Englezi ranjivi. Mi uvijek idemo po pobjedu,” naglasio je trener hrvatskog prvaka.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 10 bodova, Dinamo i Šahtar imaju po pet bodova, dok je Atalanta na začelju s jednim bodom.

U idućem kolu Dinamo 26. studenog gostuje u Milanu protiv Atalante, a u drugom susretu se sastaju Manchester City i Šahtar.

“Atalanta je danas pokazala da je odlična momčad. Nećemo raditi nikakve kalkulacije, želimo pobijediti Atalantu u Milanu.”

S druge strane Luis Castro je bio oduševljen preokretom svoje momčadi.

“Pokazali smo zašto nogomet privlači ljude. Gubili smo 1-3, ali smo napravili dobre zamjene i uspjeli nemoguće,” kazao je Portugalac.

Otkrio je kako su igrači samo donijeli odluku tko će pucati jedanaesterac.

“Dečki su sami odlučili, a ja prvi put u karijeri nisam mogao gledati izvođenje,” dodao je.

Hina