Bivši Plemić odlazi na Island

Toni Tipurić
Toni Tipurić
Tipurić je 23-godišnji Mostarac koji je jesenas bio standardni prvotimac Čapljine, a struka ga je koristila na više pozicija, lijevom beku, stoperu i zadnjem veznom. Ponikao je u Zrinjskom, a nastupao još za Branitelj (Mostar), Neretvu (Metković) i Vitez. Sad prelazi u islandskog drugoligaša Njardvik.

- Posredstvom menadžera mi je ispala prilika i odlučio sam je iskoristiti. Klub je bio upoznat sa svim i izašli su mi u susret. Zahvaljujem se svima u Čapljini, direktoru Damiru Obadu, predsjedniku Zoranu Prskalu, treneru Damiru Borovcu i suigračima. Želim im sve najbolje u idućoj sezoni jer su mi puno valjali, kazao je Toni Tipurić.

Klub u koji odlazi, Njardvik, je iz istoimenog grada od 4.400 stanovnika na jugozapadu Islanda. Posljednju sezonu su bili u sredini ljestvice Druge lige.

- Svi stranci se vode kao profesionalci, ali osim nogometa imat ću i druga zaduženja i obaveze u klubu. Kako su mi kazali, ništa pretjerano, to nije dodatni posao, i sve mi je plaćeno kroz jedan ugovor na sedam mjeseci koliko kod njih traje sezona, pojašnjava Tipurić.

U Njardviku nema Balkanaca, ali na Islandu generalno, da.

- Još nikoga ne poznajem, ali kad odem, biće drugačije. Po informacijama koje imam od kolega koje su tamo bile to je stvarno dobra prilika koju ne treba propustiti. Kazali su mi da se neću pokajati. Svi govore najbolje o uvjetima na Islandu i mislim da s tim iskustvom mogu samo dobiti, vjeruje Tipurić.

Sezona na Islandu starta početkom travnja.

- Još ne znam kad ću se priključiti klubu, ali sigurno u drugom dijelu veljače ili početkom ožujka. Onda idemo na pripreme u Tursku, a sezona će završiti u listopadu, pojasnio je Toni Tipurić.

Prometno u ekipi

Čapljina je ove zime u tim dovela sljedeće igrače: Salko Jazvin (Čelik), Zvonimir Dalmatin, Muhamed Omanović (Zvijezda 09), Anđelo Bevanda (posuđen iz Zrinjskog). S druge strane klub su napustili Nikola Rodin (Zrinjski), Ivan Trifković (Olimpik), Armin Jazvin, Aldin Hrvanović, Dejan Vučić, Ivan Buhač, Toni Tipurić (Njardvik).

dnevni-list.ba