Bivši Plemić Ivan Lendrić želi u Belgiju, Hajduk ga ne pušta!

Jer Hajduk (barem dosad, ili do ponedjeljka) nije usuglašen da ga pusti. Dapače. Sva potencijalna razmišljanja da se Lendrića pusti, iz Nadzornog odbora - stopiraju. Nisu baš za - rasprodaju, piše slobodna dalmacija.

Prvo da dobiju jamstvo za kredit, pa bi onda vidjeli kako raspolagati s igračkim kadrom. Samo da se sve ne razmrvi...

S druge strane postoji realna šansa da igrači podnesu zahtjev za arbitražu, postanu slobodni već krajem lipnja... Pa Lendrić požuruje dogovor, jer mu je šansa da ode u Belgiju aktualna ovog trena i dobar posao ne valja odgađati, može propasti.
Lendrić je, dakle, podnio zahtjev za raskid ugovora s Hajdukom:

- To je točno - priznaje.

- Mislim kako zaslužujem da mi u klubu iziđu ususret. Dosad se nisam naigrao, a svo vrijeme ove tri godine ugovora radio sam najbolje što sam znao i mogao. Neka me puste jer na mene ionako ne računaju - kaže Lendrić.

Mogao je lani u portugalsku Bragu za 700.000 eura, Hajduk ga nije pustio, da mu je potreban, ali se u minulu godinu dana ni Lendrić nije naigrao: ostao je u statusu "zlatne rezerve" koji kad uđe - zabije, ali opet nepogrešivo seli na klupu.
Cijelo vrijeme nije ni riječ javno negodovao, premda se teško mirio s razvojem situacije. U Poljudu ga jednostavno - nisu vidjeli.
On bi sad otišao, ali...

- Nije na prodaju! - poručili su iz Hajduka.

Međutim, neće na tome ostati, u ponedjeljak bi se trebali razviti razgovori na temu Lendrićeva odlaska, a ponuda iz Waregema, nakon što je Lendrić dostavio "bijelima" zahtjev za raskidom ugovora postala bi predmet nove rasprave u Poljudu.

- Volio bih da se raziđemo u miru, da Hajduk dobije odštetu - kazao je centarfor u krugu svojih prijatelja.

U suprotnom ni arbitraža nije nemoguća misija, koliko smo shvatili.