Bivši Plemić Ivan Lendrić trese mreže u Belgiji

Ivan Lendrić, HŠK Zrinjski, Hajduk
...Split zamijenio malim gradićem u Flandriji. Mladi napadač koji nikada nije dobio pravu priliku u dresu Hajduka je krajem prošlog tjedna protiv Charleroia u belgijskom kupu postigao svoj treći pogodak za Zulte čime je najavio da njegovo vrijeme tek dolazi. Prije toga zabio je za pobjedu (1-0) protiv Genta i tako sebi priskrbio status lokalnog junaka. Konkurencija u napadu Zultea je velika, no Ivan se nada da će se njegova serija nastaviti, pa možda krene i stopama Nikice Jelavića. Uostalom trener mu je Francky Dury, čovjek pod čijim je vodstvom Jelavić stekao afirmaciju u Belgiji.

- Ovi golovi bitni su za samopouzdanje, očekujem da ću biti još bolji u nastavku sezone. Do sada sam igrao u nekih deset utakmica, ali tek dvije sam započeo od prve minute, konkurencija u napadu Zultea je ogromna. Uz to neki igrači poput mog napadačkog kolege Mbaya Leya su već izgradili svoj status, pa nije lako pored njih doći do prave prilike. Najčešće igramo u formaciji 4-2-3-1, što je dodatno otežavajuća okolnost. Ipak, nisam nezadovoljan, trenutačno sam drugi ili treći napadač, izborio sam se za to, cijelo vrijeme sam blizu prve momčadi. Sve je krenulo nakon što sam postigao gol za pobjedu nad Gentom, svi su ovdje bili sretni, od navijača do ljudi u klubu. Nije mala stvar dobiti Genta u Belgiji. Najmlađi sam od svih napadača pa se nadam da ću u budućnosti dobivati još više prilika - priča nam Lendrić.

Brzo se privikao na život u Waregemu, slobodno vrijeme najčešće provodi s još jednim hajdukovcem - Marijom Carevićem koji nastupa za Kortrijk. Dva grada nalaze se na samo pet kilometara udaljenosti, zbog čega se mogu često družiti. Zanimljivo, svoj prvijenac u belgijskom prvenstvu, Lendrić je postigao baš protiv Kortrijka.

- Careviću je bilo drago kada sam zabio taj gol, ne zbog toga što sam zabio protiv njegovog kluba, nego zbog činjenice da sam postigao prvijenac. Stalno se družimo, praktički od kada sam došao u Belgiju, stvarno smo se dobro skompali.

Nakon par dobro odigranih partija belgijski novinari već su ga počeli uspoređivati s Nikicom Jelavićem.

- Neki me uspoređuju s njim, ali ja gledam samo sebe, ne volim se uspoređivati s nikim. Trener je vodio Jelavića, zna da sam došao iz Hajduka kao i Nikica, ali kada sam došao ovdje bio sam mu nepoznanica.

Poznato je da se Lendrić nije od Hajduka oprostio pod najsretnijim okolnostima. Njegov odlazak ponajviše je uvjetovala činjenica da je dobio premalo prilika iako je na početku prošle sezone došao s posudbe iz mostarskog Zrinjskog u čijem se dresu okrunio titulom najboljeg strijelca u BiH. To nije bilo dovoljno za Hajduk pa je ovog ljeta putem Arbitražne komisije HNS-a zatražio raskid ugovora na štetu kluba, nakon čega je potpisao 3-godišnji ugovor sa Zulteom. Hajduk se žalio na ovu odluku, ali još nije poznato kako će sve završiti. Bivši napadač "bijelih" danas kaže da nije ljut na nikoga, Hajduku je zaželio sve najbolje.

- Pa nisam na nikoga ljut. Znam da sam zaslužio priliku, oni mi je nisu dali, eto ispalo je kako je ispalo, tako je očito trebalo biti. U jednu ruku mi je žao što sam otišao, htio sam se najprije dokazati u Hajduku, pred svojim navijačima. Hajduk ima najbolje navijače na svijetu i veliko je zadovoljstvo igrati pred njima, to se u Belgiji teško može doživjeti. Što će biti sa sporom? Vjerujte mene to stvarno više ne zanima, nije na meni, da vam iskreno kažem volio bih da Hajduk nešto dobije, ali ne znam kako će na kraju ispasti.

Za kraj se osvrnuo i na trenutačnu situaciju na Poljudu. Bijele nije prestao pratiti, a s bivšim suigračima se redovito čuje.

- Često idem u Split, čujem se s prijateljima, iz Hajduka najviše s Andrijaševićem, s njim sam ostao najbolji. Pratim Hajduka, poznajem ekipu i oni mene nisu iznenadili ovim rezultatom, znam da su kvalitetni i znam da mogu biti odmah iza Dinama. Ali vjerujte, što god oni govorili u medijima, teško se motivirati bez plaće i bez novca, u takvim uvjetima teško je ući hladne glave u utakmicu, tako da ovo što oni rade je stvarno velika stvar.

Dalmacijanews