Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Leko novi trener OH Leuvena

Ivan Leko
Leko, koji je posljednju utakmicu u karijeri odigrao za Lokeren prije manje od dva mjeseca, a zatim je postao pomoćni trener u tom klubu, s OH Leuvenom je potpisao ugovor do kraja sezone s ciljem da spasi ekipu od ispadanja.

OH Leuven se tri kola prije kraja prve faze prvenstva nalazi na 15. mjestu s pet bodova manje od 13. Mechelena i 14. Waasland-Beverena, te će gotovo sigurno ostanak u prvoj ligi morati tražiti kroz kvalifikacije.

U Belgiji se, naime, nakon 30. kola formiraju tri nove tablice, prvih šest ekipa igra doigravanje za naslov, sastavi od sedmog do 14. mjesta razigravaju za mjesta koja vode u eurokupove, dok posljednja dva sastava s prve dvije ekipe z druge lige formiraju mini-ligu za popunu prve lige.

Leko je igračku karijeru započeo u Hajduku u kojem je igrao do 2001. godine. Potom je tri i pol godine bio članom španjolske Malage iz koje se na pola godine vratio u Hajduk iz kojega je u ljeto 2005. godine stigao u Belgiju.

Prve tri i pol godine u Belgiji Leko je igrao za Club Brugge, uslijedila je polugodišnja posudba u Beerschot, da bi u ljeto 2009. stigao u Lokeren u kojemu je i završio igračku karijeru.

Tijekom karijere Leko je odigrao i 13 utakmica za hrvatsku reprezentaciju.

FENA