Biti ili ne biti utakmica za momčad Viteza

NK Vitez, NK Široki Brijeg, NK Vitez, NK Čelik
akva razmišljanja i gledanje na taj susret su razumljivi jer Vitez, nakon sedam odigranih kola, ima samo jedan osvojeni bod, tri postignuta i 12 primljenih golova i prikovan je za dno ljestvice.

Derbi na začelju

Njihov današnji protivnik, koji je bio i ostao u mnogočemu u daleko težoj situaciji, financijskoj, organizacijskoj..., od Viteza, ima 4 osvojena boda i istu negativnu gol-razliku - 9, što mu, trenutačno, osigurava pretposljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Stoga je jasno da Vitezu "igra" samo pobjeda, što igrače ove momčadi i dodatno opterećuje. Jer, uvijek je teško, dodatan je uteg oko vrata kada je situacija "biti ili ne biti", posebno kada se to i dodatno, sa svih strana, potencira.

Važnost i težinu susreta znaju i gosti novinara na konferenciji za medije uoči utakmice s Čelikom, trener Ivica Bonić, te vratar Ivan Tirić i vezni igrač, povratnik iz Italije, Josip Šantić.

- Ovo je susret susjeda, tradicionalnih ljutih protivnika, ali i trenutačno susjeda na prvenstvenoj ljestvici. Mi smo u situaciji kada nemamo pravo na loše izdanje, traženje bilo kakvog alibija u slučaju eventualnog neuspjeha. Moramo dati sve od sebe, "ginuti" i pobijediti. Znaju dečki da bodovi protiv izravnog konkurenta za ostanak u ligi imaju dvostruku vrijednost... i tu im ništa posebno ne treba objašnjavati, na bilo koji način ih i dodatno opterečivati. U kadru za ovaj susret neće biti samo mladi Mario Vranić zbog ozljede, no pravo igranja stekao je Leopold Novak i bit će u konkurenciji za nastup protiv Čelika. Nažalost, pravo nastupa još uvijek nemaju Josip Vuković i Ivan Peko koji nam je pristupio prije koji dan, kazao je novinarima trener Viteza Ivica Bonić.

Bivši kapetan Viteza nakon godinu dana vratio se iz Italije u svoj matični Vitez. Ozljede su ga spriječile da do sada da sve što zna i može, sada je potpuno zdrav, igra sve bolje i bolje...

- Imamo samo jedan cilj i zadatak - pobijediti. Ta pobjeda u koju vjerujem, vratila bi nam poljuljano samopouzdanje i, uvjeren sam, mi vrijedimo daleko više nego što to pokazuje naš položaj na prvenstvenoj ljestvici. Ali, mi to moramo pokazati i potvrditi na terenu. Znamo sve o Čeliku, o njihovim dobrim i lošim stranama, ukazano nam je na pogreške koje smo činili u ranijim utakmicama i damo li sve od sebe i uz to provedemo upute trenerove - pobijedit ćemo, poručio je Šantić.

Ometale ga ozljede

Ozljede su ometale Tirića da da sve što zna i može, sada je potpuno zdrav, trener mu vjeruje...

- Bit će vrlo teško, dvojbe nema. Mi smo u ovoj utakmici favoriti, što je u ovakvoj konkurenciji za nas prava rijetkost i od toga nećemo i ne možemo pobjeći. Znamo i razumijemo našu situaciju, naš položaj na prvenstvenoj ljestvici, no ja vjerujem u našu momčad i u našu pobjedu.

Vecernji list