Bišćan objavio popis igrača za utakmice protiv Litve i Češke

Bišćan, ostavka, igor bišćan, Mlada hrvatska nogometna reprezentacija

Izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan objavio je popis igrača pozvanih za kvalifikacijske utakmice protiv Litve i Češke.

Mlada reprezentacija okupit će se 11. studenog u Velikoj Gorici te će početkom tjedna otputovati na gostujuću kvalifikacijsku utakmicu u Litvi. Susret s mladim Litavcima na rasporedu je 14. studenog u 18:30 sati.

Drugu kvalifikacijsku utakmicu u studenom mladi će Vatreni odigrati u Velikoj Gorici 18. studenog protiv Češke.

Izbornik Igor Bišćan za dvije kvalifikacijske utakmice pozvao je 24 igrača, a pretpozivi su upućeni još trojici igrača.

Hrvatska se trenutačno nalazi na petom mjestu skupine 4 s tri boda iz dvije utakmice, međutim reprezentacije koje su ispred nas imaju po jednu ili dvije više odigranih utakmica. U vodstu je Škotska s osam bodova iz četiri susreta, Grčka ima sedam bodova iz tri utakmice, a ispred nas su i Češka s pet bodova (tri utakmice) i Litva sa četiri boda (četiri utakmice).

– Gostovanje u Litvi bi na papiru trebalo biti jednostavno i lagano, ali siguran sam da neće biti tako. To je jako bitna utakmica jer će bodovi vrijediti dosta. Radi se o kompaktnoj i čvrstoj ekipi, a igra se na umjetnoj travi i Litva će sigurno pokvariti planove nekima od glavnih kandidata za vodeće pozicije u skupini. Što su i pokazali odigravši na gostovanju 0:0 protiv Škotske, kazao je izbornik mlade vrste.

Bišćan se osvrnuo i na snagu češke vrste koja je jedan od kandidata za plasman na EURO.

– Češka će se sigurno boriti za najviše pozicije. To je ozbiljna ekipa čiji igrači igraju u ozbiljnim klubovima, dodao je.

Bišćan je naglasio kako većina igrača nema zdravstvenih problema izuzev Borne Sose i Lovre Majera.

– Sosa se još nije posve oporavio od potresa mozga. Pokušao je trenirati, ali još osjeća posljedice pa će ovih dana morati ponovo na magnet, dok bi Majer u idućim danima trebao početi normalno tenirati.

Popis igrača:

Vratari: Adrian Šemper, Ivan Nevistić, Dominik Kotarski

Braniči: Borna Sosa, Domagoj Bradarić, Branimir Kalaica, Vinko Soldo, Boško Šutalo, David Čolina, Marin Šverko, Bruno Bogojević

Veznjaci: Luka Ivanušec, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović, Ivan Lepinjica, Darko Nejašmić, Mihael Žaper, Neven Đurasek

Napadači: Mario Ćuže, Antonio Marin, Ivan Dolček, Ivan Posavec

Pretpozivi: Roko Baturina, Franko Kovačević, Petar Musa

HINA