Bilić zadovoljan nakon Češke: Nedostajao nam je igrač Kalinićeva kalibra!

Priznao je Slaven da u prvom poluvremenu dosta toga nije funkcioniralo, ali istaknuo je kako su zamjene napravile dobar posao, prenosi Jutarnji list.

- Uspjeli smo okrenuti tijek zbivanja, što se na reprezentativnoj razini rijetko događa. Naime, i kod vodstva 2:0 bilo je vidljivo da su Česi brži, sigurniji, a nama je sve to nedostajalo. Zbog toga sam na poluvremenu napravio čak četiri zamjene i na kraju je ispalo odlično. Napokon smo bili komapktniji u sredini terena, time i uvjerljiviji - rekao je Bilić.

Ponovno je sjajnu utakmicu odigrao Niko Kranjčar. U Tottenhamu grije klupu, u reprezentaciji briljira...

- On je pun samopouzdanja, ali objektivno, nedostaje mu ritam utakmica da bi stvari koje radi mogao ponavljati svih 90 minuta. I ovakav je jedan od naših najboljih igrača...

Kalinić?

- Nikola Kalinić za mene nije iznenađenje. On nije golgeter Šukerova tipa, ali može nositi čovjeka na leđima i zna igrati. Takvog smo napadača čekali posljednje tri-četiri godine

Zaključak?

- U Puli je bilo sjajno, voljeli bi opet tu igrati. Split i Zagreb imaju prednost kad je u pitanju domaćinstvo kvalifikacijskih susreta, no prijateljski ogledi moraju se igrati širom zemlje.

Češki izbornik Michal Bilek je rekao:

- Bila je to super utakmica u sjajnoj atmsoferi. U prvom smo poluvremenu primili dva pogotka iz naših pogrešaka. No, u drugom dijelu opet smo napravili nekoliko kikseva i izgubili.