Bilić zadovoljan, Hiddink najavio odlazak

"I večeras smo imali više prilika i zaslužili smo pobjedu. No, morali smo zadržati oprez uoči uzvrata bez obzira na prednost od 3-0, jer mi objektivno nismo toliko bolji od Turaka. Uostalom, situacija iz 5. minute kad su Turci imali odličnu priliku nakon zaleđa pokazuje kako se sve može promijeniti u trenu. Bila je to katastrofalna pogreška suca nakon koje su Turci mogli povesti. Zbog toga smo prvih 15 minuta bili malo nesigurni, nismo dobro pokrivali turske vezne igrače. Ipak, nakon toga smo bili puno bolji od Turaka. Čestitam igračima, bili su disciplinirani i taktički besprijekorni", izjavio je Bilić, prenijela je Hina.

Guus Hiddink, sada već vjerojatno bivši izbornik Turske reprezentacije, kazao je kako neodlazak na EURO ne smatra neuspjehom te da mu je sinoćnja utakmica vjerojatno bila posljednja na turskoj klupi.

"Čestitam Slavenu Biliću i Hrvatima, zasluženo su otišli na EURO. Velika je mogućnost da mi je ovo zadnja utakmica za kormilom Turske, zapravo se ni ne namjeravam vratiti u Istanbul jer mi treba odmor. Turska ima vrlo mlade igrače koja se nije mogla nositi s iskusnijim Hrvatima, od kojih većina igra u jakim ligama. Šteta što nismo zabili rani zgoditak u Zagrebu, stvari bi izgledale puno ljepše. To što se nismo plasirali na EURO ja osobno ne smatram neuspjehom, jer Turska ima mladu i potentnu momčad čije vrijeme dolazi", kazao je Hiddink.

Fena