Bilić sretan: Izbjegli smo neugodnost sa Srbijom

‘Zadovoljni smo ždrijebom i ne treba to skrivati’, bile su prve Bilićeve riječi na konferenciji za novinare. Nakon što smo, kaže Bilić, u posljednja dva kvalifikacijska ciklusa imali ‘nikad gore’ protivnike, sada smo se našli u ‘sredini’.

Asanović i ja smo u trenutku izvlačenja detektirali i lakše i teže skupine. Primjerice, Srbija bi bila neugodnija iz više razloga. Ovako ipak nema nikakvih izvansportskih konotacija’, prenosi Bilićeve riječi Sportnet.hr.

Grci i mi smo favoriti, ali samo ako budemo u pravom izdanju, što podrazumijeva i adekvatnu minutažu reprezetativaca, kao što je sad slučaj. Ostali su spremni iznenaditi, što dokazuje i činjenica da i oni ovu skupinu smatraju lakom te tu vide svoju šansu.’

Za uspjeh će najvažnije biti zdravlje igrača, koje nam je nedostajalo u prošlim kvalifikacijama.

‘Kada smo zdravi i u formi, mi pripadamo svjetskom vrhu. Ali nisu to kvalifikacije za bilo koji turnir, nego za Europsko prvenstvo. Osim toga, Grčka je na papiru bila prva momčad iz druge jakosne skupine, Izrael prvi iz treće jakosne skupine, a Latvija druga iz četvrte. I ta statistika nešto govori.’

Izbornik je istaknuo kako nam sve ekipe odgovaraju po stilu svoje igre, a dotaknuo se i izjave grčkog napadača Charisteasa koji je ‘zadovoljno stisnuo šaku kada je izvučena Hrvatska’.

‘Grcima su u tom trenutku ostali Englezi, Španjolci i Portugalci te njegova reakcija pruža realnu sliku stanja. Charisteas nas ne podcjenjuje. Mi ćemo Grčku početi pratiti odmah, a bude li potrebe gledat ćemo je i uživo na Svjetskom prvenstvu.‘

Dogovor o terminima pojedinih utakmica zakazan je za 7. ožujka u Ateni. Standardno, i za to će trebati pripremiti plan i pregovaračku taktiku, a posebna novost su novi termini odigravanja utakmica, petkom i utorkom.

‘Ako nam unutar tjedan dana prvo slijedi teža utakmica, pokušat ćemo je igrati u subotu kako bismo imali dan više priprema. Bude li na rasporedu prvo neka lakša, borit ćemo se za petak kako bismo se bolje spremili za onu težu', zaključio je Bilić.

dnevnik.hr