VIDEO  Bilić: Pokazali smo karakter, volju, snagu i kvalitetu

Hrvatski izbornik Slaven Bilić prokomentirao je dvoboj Hrvatske i Italije u Poznanu, koji je završen remijem, 1:1. Na konferenciji za medije svakoj je momčadi pripisao po jedno poluvrijeme:

- Italija je bila dobra u prvom, a Hrvatska u drugom dijelu, to zna biti tako kada se sastaju vrhunske momčadi. Italija je sjajna ekipa i kada smo prestali biti impresionirani njima i postali strpljivi, događale su se dobre stvari, prenosi HNS.

- Mi smo pokazali karakter, volju, snagu i kvalitetu za povratak u utakmicu. Moramo biti ponosni na to i zato čestitam svojim igračima, dodao je Bilić.

Bacio je i pogled u budućnost, prema utakmici trećeg kola protiv Španjolske: - Potpisali bismo i prije četiri boda nakon dva kola. Imamo sve u svojim rukama.

Talijanski izbornik Cesare Prandelli svjestan je da je njegova momčad priliku za pobjedu propustila u prvom poluvremenu susreta: - Tada smo bili kreativni i stvarali šanse, no mnogo smo toga promašili. Međutim, u nogometu se sve brzo okrene.

- Nedostajalo nam je svježine za kraj utakmice, morat ćemo dobro odmoriti neke igrače za treći susret u skupini. Moramo reagirati na umor.

Otkrio je Prandelli i što je rekao svojim igračima na poluvremenu, kada je Italija imala aktivan rezultat: - Poručio sam im kako moramo tražiti još jedan pogodak i tako riješiti utakmicu. Znali smo da nas pogreška može skupo koštati.