Bilić: "Modrić vjerojatno preskače Latviju"

bilic hrvatska vatreni, hrvatska bilic, bilic hrvatska vatreni, hrvatska bilic, Luka Modrić, Slaven Bilić, bilic hrvatska vatreni, Slaven Bilić, Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Slaven Bilić, West Ham United, Slaven Bilić, Liverpool, West Ham United

Svjetsko prvenstvo je iza nas, kao i naše neuspješne kvalifikacije. Novi ciklus od večeras je službeno počeo okupljanjem reprezentativaca u Zagrebu, uoči početka "Akcije Latvija" i "Akcije Grčka", piše hrsport.net.

Izbornik Slaven Bilić dočekao je kadar koji je probrao i prokomentirao najaktualnija pitanja koja su ga dočekala. "Iz iskustva znamo što znači dobar start u kvalifikacije. Čekaju ns prve prave utakmice nakon gotovo godinu dana, željni smo pravog nogometa i u odličnom stanju dočekujemo Latviju i Grčku. Protivnike respektiramo, ali želimo s dvije pobjede otvoriti kvalifikacije", jasan je Bilić.

Prepreka ima, jedna od njih je zdravstveno stanje našeg prvog razgravača Luke Modrića, kojeg Tottenham ne želi pustiti zbog ozljede.

"Sigurno je da nećemo riskirati da se Modrić teže ozlijedi i na duže vrijeme izbiva s travnjaka. Mislim da će se zbog manjka vremena teško oporaviti do Rige, ali se nadamo da bismo ga za Grčku mogli osposobiti."

Osvrnuo se izbornik i na medijske špekulacije o nezadovoljstvu Mladena Petrića statusom u reprezentaciji. "Mislim da su to više mediji iskonstruirali, nego što to Mladen misli. Pokažite mi u kojoj to važnoj utakmici Petrić nije nastupio? On je profesionalac, a to što ne počinje svaku utakmicu ne znači da je marginaliziran. Slična je stvar i s Matom Bilićem. Možemo pozvati pet napadača i ja sam procijenio da ih trenutno u kadru imamo dovoljno. To ne znači da na Bilića više ne računamo."

Osvrnuo se Bilić i na problematičan status Drage Gabrića, koji je izgubio mjesto u postavi Trabzonspora. "To je problem, to sam mu već rekao i ako mu se situacija u klubu ne promijeni, mora biti svjestan toga da za sljedeću akciju neće biti pozvan. Posebno iz razloga što Iličević u Kaiserslauternu igra sve bolje i ističe kandidaturu na to mjesto."

Bilić ne skriva što želi od prve dvije utakmice. "Ako želite da u jednoj rečenici kažem nešto o Latviji, onda ću reći da smo bolji od njih. No, ni u jednoj utakmici neće biti lako, a Latvija ima svoju kvalitetu. Međutim - zanima nas samo pobjeda".

Bernard Jurišić/www.hrsport.net