Bilić je ispisao povijest

Bilić je ispisao povijest
Bilićeva momčad skočila je na petu poziciju koja vodi izravno u grupnu fazu Europa lige, dok šesta pozicija vodi u kvalifikacije.

No, više od svega Bilića treba veseliti što je s West Hamom došao do 59 osvojenih bodova, što 'čekićarima' nije uspjelo nikad u povijesti. Dosadašnji najbolji rezultat bio je onaj iz sezone 1998/99. kada su osvojili 57 bodova.

''Ovo je rekordan broj bodova u povijesti, a dečkima sam rekao da moraju biti ponosni. Imamo još tri utakmice do kraja i možemo to još i poboljšati'', rekao je Bilić pa nastavio:

''U jako smo dobroj situaciji, peti smo na ljestvici, a to mjesto vodi u Europa ligu. Teoretski još možemo dohvatiti i Ligu prvaka, ali moramo biti realni i reći da će to biti jako teško. U borbi za ovu poziciju prijete nam United, Liverpool i Chelsea, još nas mogu dostići, ali sve je u našim rukama. Bitno je da imam cijelu momčad na raspolaganju, imamo samopouzdanja i jedva čekamo sljedeću utakmicu. Naš cilj je osigurati Europu.''

Do kraja sezone West Ham očekuju još tri utakmice, doma protiv Swanseaja, zaostali susret u kojem dočekuju Manchester United, izravnog suparnika za europsku poziciju, dok u zadnjem kolu igraju u gostima protiv Stokea.