Bilić: Ja ću sigurno otići, ali ćemo se plasirati na EP

Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Vatreni, Hrvatska, Slaven Bilić, Slaven Bilić, danijel pranjić, vatreni Hrvatska, Slaven Bilić, Vatreni, Slaven Bilić, hrvtaska vatreni, Slaven Bilić, Hrvatska vatreni, Slaven Bilić, Vatreni, Slaven Bilić, Hrvatska vatreni, Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Slaven Bilić, Slaven Bilić
"Naravno da sam zadovoljan, jer smo iz dva susreta (Malta i Izrael) osvojili šest bodova, a kako je Grčka remizirala protiv Latvije ponovno smo na prvom mjestu naše skupine. Već smo u najmanju ruku osigurali dodatne kvalifikacije za Euro, ali to nas ne zadovoljava i napravit ćemo sve da osvojimo prvo mjesto i direktan plasman na EP,", kazao je Bilić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je naglasio da su u ova dva susreta hrvatski igrači i stručni stožer bili pod velikim medijskim pritiskom. Glede povika sa tribina "Biliću odlazi", izbornik je kazao: "Ja ću sigurno otići, jer nitko nije vječan, ali ćemo se plasirati na EP".

"Već smo krenuli sa pripremama za gostovanje u Grčkoj, koje je za mjesec dana. Nažalost, tamo ćemo biti bez kapetana Darija Srne, koji neće moći igrati zbog žutih kartona, pa će kapetansku vrpcu preuzeti Joe Šimunić. Grčka sigurno neće mijenjati svoju uobičajenu igru, a mi smo u psihološkoj prednosti jer znamo da ne moramo juriti rezultat. Uvjeren sam da nećemo izgubiti protiv Grčke, te da ćemo osvojiti prvo mjesto u skupini", izjavio je Bilić.

Na novinarski upit kakav je status kažnjenog Danijela Pranjića, Bilić je odgovorio kako je njegova suspenzija od dvije utakmice istekla i da je on sada u situaciji kao i ostali reprezentativci.

"Isključivo o njegovoj formi ovisi hoće li igrati", dodao je Bilić.

Hrvatski izbornik naglasio je da ga nije iznenadila odlična igra Eduarda da Silve, jer je na pripremama bio jako dobar. Dodao je da mu je drago što će Hrvatska protiv Grčke igrati na stadionu u Pireju, koji je manji od Olimpijskog u Ateni, ali da se ne boji atmosfere, "jer ona inspirira i mene i moje igrače".

Fena