Bilić ipak stišava euforiju: Polako, ovo je ipak Latvija

Toooo, viknuo je izbornik Slaven Bilić stisnuviši šake. Izgrlio se sa svim pomoćnicima. Hrvatska je kvalifikacije za Euro 2012. godine otvorila pobjedom.
- Šest mjeseci smo najavljivali da nas boli izostanak sa Svjetskog prvenstva u JAR-u - rekao je Niko Kranjčar, uz Mladena Petrića naš najbolji igrač u Rigi.
Sjajno su naši držali loptu, kontrolirali igru, tako da su skromni Latvijci susret promatrali uglavnom iz svog šesnaesterca. Branili su se i rukama i nogama, bacali pred loptu, no nisu izdržali...
- Više ni ne znam otkud su iskakali. Na svaki naš udarac netko od njih bi se stvorio u bloku. Srećom, probili smo ih - rekao je Petrić, junak utakmice, pišu 24sata.hr.
Proteklih dana nije mu bilo lako. Trener HSV-a Armin Veh htio ga je prodati Stuttgartu. Smatrao je da mu Mladen nije potreban. Znao je to i izbornik Slaven Bilić i posvetio mu dosta vremena. Razgovarao je s njim, dizao ga.


- Iskreno, prvi put sam bio potpuno opušten. I vidite kako je ispalo. Nisam imao nikakav pritisak, igrao sam bez opterećenja - kazao je Petrić.
Petrić, Bilić i društvo u Hrvatsku se iz Rige vraćaju s tri velika boda.
- Strašno sam zadovoljan. Ne samo zbog pobjede već i zbog toga što smo Latviju detektirali kao najteže gostovanje. Imali smo i mali pad samopouzdanja zbog prošlog ciklusa, koji nije bio uspješan, ali nemojmo padati u euforiju. Ipak je ovo Latvija. - rekao je Bilić.


Izlazeći iz svlačionice nekolicina igrača raspitivala se kako stoji Grčka. Saznanje da su odigrali samo 1-1 protiv Gruzije dodatno ih je razveselilo.
- Odlično, pa to nam itekako odgovara. Ali, zapamtite da je Grcima puno lakše igrati u gostima, jer atmosfera kod njih doma i nije baš dobra - rekao je Petrić.
Vremena za slavlje baš i nema. Grčka već u utorak dolazi u Maksimir.
- Ako ćemo ovako igrati, nema zime - zaključio je Josip Šimunić.

Piše: Dubravko Miličić