Bilić: Dalmacija voli reprezentaciju, a Hajduk je u fenomenalnoj situaciji

Slaven Bilić, Niko Kovač, Slaven Bilić, dijete, Slaven Bilić, Slaven Bilić, Hrvatska nogometna reprezentacija, Slaven Bilić, West Bromwich Albion, Slaven Bilić, trener, WBA, Slaven Bilić

"Dalmacija voli reprezentaciju. Gdje god reprezentacija dođe, kao da su došli Rolling Stonesi! Pa reprezentacija je bila u Omišu i sve je gorjelo", rekao je bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić uoči utakmice Hrvatske i Mađarske na Poljudu (četvrtak, 20:45).

Hrvatska se nakon četiri i pol godine i incidenta sa svastikom vraća na Poljud. Utakmica s Mađarskom bit će tek šesta službena za hrvatsku reprezentaciju na splitskom stadionu. Jedinu pobjedu ostvario je upravo Bilić 2011. godine preokretom protiv Gruzije.

"Split je u početku dobivao najjače utakmice. U Zagrebu smo u prvim kvalifikacijama igrali protiv Ukrajine i Litve, a u Splitu protiv Italije. Pa bude 1:1; i kao niste pobijedili. Ali, čekaj, to je Italija. U Splitu se igralo protiv Italije, Danske, pa opet protiv Italije kod Nike Kovača, pa prijateljske s Njemačkom, Nizozemskom... Bilo je tu, da se razumijemo, i 3:3 protiv Slovenije, ali opet je to mali uzorak. I stvorila se neka fama da Split tobože ne valja. Ma nije to istina! Sjećam se utakmice s Gruzijom u kojoj smo gubili 0:1, a publika nas je iznijela do izjednačenja i pobjede", izjavio je trener engleskog drugoligaša West Bromwich Albiona za Večernji list.

Hajduk, Bilićev bivši klub, drži prvo mjesto HNL-a.

"Za Hajduk i sve navijače ovo je fenomenalna stvar. Dobra je i za hrvatski nogomet, ali i za Dinamo da ga Hajduk drži motiviranog. Hajduku bi velika stvar bila da se do kraja bori za naslov. Ako bude prvak - super, ako se bude borio do kraja, onda je i to jako veliki iskorak."