Bilbija: Željo neće kalkulirati, na Grbavici ćemo se i mi dosta pitati

bilbija
Četiri su kola do kraja, Zrinjskom će sljedeće možda biti i presudno. Plemići u subotu gostuju Željezničaru protiv kojeg ne bi smjeli izgubiti, misle li do rekordne pete titule, a uvjereni su da im je olakotna okolnost pritisak pod kojim će biti njihovi domaćini. Veznjak Nemanja Bilbija smatra da je to detalj na kojem on i suigrači mu mogu profitirati.

Imao je Zrinjski u jednom dijelu sezone prednost koja se činila nedostižnom, no ti dani su davna prošlost, a realnost kaže da prvo od četiri preostala kola Mostarci čekaju u minimalnom minusu...

- Imamo taj bod zaostatka i za to smo uvelike i sami krivi, ali ništa još nije gotovo. U igri je još dvanaest bodova, a situacija je takva da gostovanje na Grbavici možda i neće odlučiti prvaka.

Željezničar je, smatra Nemanja, opasan, ali daleko od toga da će Zrinjski na Grbavici igrati sporednu ulogu.

- Ne znam baš da će oni kalkulirati, da će igrati na bod. Vjerujem da ćemo se dosta toga mi pitati, jer uvijek se želimo nadigravati, uvijek igramo na posjed. Utakmica sa sobom nosi veliki ulog, bit će posebno zahtjevna sa fizičkog aspekta.

Zrinjski je svezao dva remija u duelima s ekipama koje se ne bore za naslov, ali Pod Bijelim brijegom mnogi su i dalje uvjerenja da je samo pitanje kad će ‘odčepiti'. Hoće li se to dogoditi na Grbavici?

- Stvaramo dosta prilika. Na Tušnju smo ih imali desetak, u Krupi sigurno još pet nakon postignutog gola. Počevši od mene, napad bi se trebao malo više koncentrirati, a kada se to dogodi, vjerujem da će biti dobro.

Raspored je takav, kakav je. Nitko, pa ni Plemići ne opterećuju se previše koja je sljedeća utakmica, jer sve su bitne, sve donose četiri boda.

- Mi imamo igrati sa Željom i Sarajevom, a oni će isto tako igrati između sebe. Ponavljam, još se dvanaest bodova nudi, sva tri kluba koja su se izdvojila u borbi za naslov i dalje su u utrci i tako će vjerujem biti do samog kraja.

Ono što Nemanju raduje uoči subote, činjenica je koje je svjestan kao bivši nogometni stanovnik glavnog grada.

- Nosio sam dres Sarajeva i dobro znam pod kakvim pritiskom oni tamo igraju. Tamo vam je sve bajno i krasno kada ide, a kada ne ide, priča se mijenja. Željezničaru zato sigurno neće biti svejedno protiv nas.

Dnevni list