BiH večeras protiv Argentine

Safet Sušić, Emir Spahić, Asmir Begović
Foto: NFSBIH

Na novinarska pitanja odgovarali su izbornik Safet Sušić, kapetan Emir Spahić i prvi golman Asmir Begović.

„Imamo jednu dilemu, Salihović koji je predviđen da igra, ali vidjet ćemo tijekom treninga da li će moći, ostalo je sve poznato, rekao je Sušić"

Na pitanje o protivniku i komplimentima koje je njihov izbornik uputio ekipi Safet Sušić je odgovorio:

„Zahvaljujem se na komplimentima, oni koji poznaju našu ekipu i koji su nas pratili kroz kvalifikacije, svi će najozbiljnije da nas shvate. Argentina je favorit u našoj grupi i jedan od favorita za budućeg Svjetskog prvaka, a ja se nadam da ćemo da pružimo što veći otpor. Ne obećavam ništa, ali znam da su naši igrači spremni i pošto je ovo Svjetsko prvenstvo počelo sa iznenađenjima, nadam se da može da bude iznenađenje i protiv Argentine."

Kapetan Emir Spahić: „ Jasno je koga imamo na drugoj strani, ali prošle godine, 15. 10. mi smo ostvarili jedan naš san. Mi i dalje želimo sanjati i vjerovati u naše snove tako da ćemo protiv Argentine izaći ponosni i pokušati naše snove opet dignuti na viši nivo. Jel' nam treba motiva, ne treba, najveći motiv je igrati protiv jedne ovako velike reprezentacije i još na Marakani u Brazilu.

Asmir Begović: „ Osjećam se lijepo, radujem se svakoj utakmici, sa svim kolegama. San je igrati na Svjetskom prvenstvu, za to smo cijeli život radili. Jedva čekamo da počne utakmica, a što se lopte tiče navikli smo se i nadam se da će sve biti uredu".

Argentina igra se na stadionu Maracana u Rio de Janeiru sa početkom u 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po srednjoeuropskom vremenu

NFSBIH