BiH - Brazil 1:2

Susret je na stadionu "AFG Arena", pred oko 17.500 gledatelja, sudio Švicarac Sascha Kever.

Brazil je poveo u 4. minuti golom Marcela. Na 1:1 poravnao je Vedad Ibišević (14.), a Brazil je do pobjede došao autogolom Saše Papca u 90. minuti.

BiH je uspjela poravnati u 14. minuti preko Ibiševića, koji je nakon dodavanja Džeke šutirao s ivice šesnaesterca, lopta je zakačila jednog brazilskog igrača i prevarila golmana Cesara.

U nastavku susreta Brazil je imao terensku inicijativu, ali je i BiH napravila nekoliko prilika preko Misimovića, Džeke i Pjanića. No, rezultat se nije mijenjao do posljednje minute, kada je Hulk u sudijskoj nadoknadi ubacio s lijeve strane, lopta je pogodila Papca i završila u golu.

Reprezentacija BiH : Begović, Jahić, Papac, Spahić, Pandža, Medunjanin (od 79. Zahirović), Rahimić, Misimović (od 89. Ibričić), Pjanić (od 81. Maletić), Ibišević (od 78. Salihović), Džeko.

Za Brazil su nastupili: Julio Cesar, Daniel Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo, Sandro (od 57. Elias), Fernandinho, Hernanes (od 67. Hulk), Neymar (od 90. Jonas), Ronaldinho (od 63. Ganso), Leandro Damiao (od 82. Lucas).

Fena/hercegovina.info