BiH BOLJA OD DANSKE: Dva pogotka Milana Đurića

BIH, danska, kirin kup

Nakon 90 minuta je bilo 2:2, a boljim izvođenjem jedanaesteraca u finale se plasirala reprezentacija BiH.
Mehmed Baždarević je od prve na teren poslao sljedeći sastav: Ibrahim Šehić, Ognjen Vranješ, Sead Kolašinac, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Anel Hadžić, Srđan Grahovac, Haris Medunjanin, Haris Duljević, Izet Hajrović i Milan Đurić.

Ponovilo se loše prvo poluvrijeme u kojem je Danska povela u 22. minuti, nakon kornera su Danci kratko odigrali, Šehić je odbio udarac iz daljine, a odbijenu loptu je u mrežu BiH poslao Kjaer. Danci su povećali vodstvo na 2:0 u 41. minuti, a strijelac je bio Fischer.
U drugom poluvremenu Baždarević je umjesto Anela Hadžića i Srđana Grahovca Baždarević na teren poslao Armin Hodžića i Maria Vrančića.

Na početku drugog poluvremena u 52. minuti Đurić smanjuje na 2:1, nakon asistencije Ognjena Vranješa.
U 71. minuti dobio Vranješ nakon spriječenog Danskog kontranapada dobija drugi žuti karton, samim time i crveni karton. Tri minute kasnije Baždarević u igru umjesto Izeta Hajrovića uvodi Matea Sušića, a u 83. Stevanovića umjesto Duljevića.

Zmajevi u 84. minuti izjednačuju rezultat na 2:2, a svoj drugi gol je postigao Milan Đurić u 84. minuti. Asistenciju je upisao Kolašinac, koji je odlično ubacio loptu za napadača Cesene.
Đurić je iz igre izašao u 89. minuti, a zamijenio ga je Rade Krunić. Nakon regularnog vremena, odmah se pristupimo izvođenju jedanaesteraca koje su bolje izveli reprezenttivci BiH.

U seriji jedanaesteraca precizni sa bijele točke bili su Krunić, Hodžić, Stevanović Medunjanin koji je donio pobjedu.

Neprecizan je bio Vrančić, a kod Danaca golove iz penala nisu postigli Vestegaard i Christensen.

Bosna i Hercegovina će u finalu Kirin Kupa igrati protiv boljeg protivnika iz utakmice Japan - Bugarska

Dnevni list