Bh kadeti odigrali kontrolnu utakmicu, Vulić strijelac za bijele

Srđan Vulić, kadeti
Golove za „Plavi tim" postigli su Seid Behram u 17', Adin Mujagić u 32', Stefan Rakić u 52' i Benjamin Otuzbir u 67', dok je jedini pogodak na drugoj strani postigao Srđan Vulić ,mladi nogometaš HŠK Zrinjski u 79'.

Nakon susreta izbornik Sakib Malkočević je izjavio: „Kvalifikacije za EP počinju za pet mjeseci i koristimo svaku prigodu da se okupimo kako bi se što bolje spremili. Uvjeti za igru danas su bili teški i moram pohvaliti igrače jer su se zalagali i igrali dobro. Većina mladića koji su danas nastupali u plavim dresovima su igrali i na prethodnim reprezentativnim akcijama, te su uigraniji i očekivano su pobijedili. Pet ili šest novih nogometaša je skrenulo pažnju na sebe i dobiće pozive za naredna okupljanja, te možemo konstatirati da je ova provjera bila uspješna."

Plavi tim-Bijeli tim 4:1 (2:0)

Stadion: NK „Žepče".

Sudija: Emir Delić.

Pomoćnici: Sakib Smriko, Armin Begović.

Golovi: 1:0 Behram (17'), 2:0 Mujagić (32'), 3:0 Rakić (52'), 4:0 Otuzbir (67'), 4:1 Vulić (79').

Plavi tim: Terzić, Miletić, Nikić, Davidović, Bajić, Hajdarević, Otuzbir, Suljić, Žerić (41. Rakić), Behram (41. Vilušić), Mujagić (41. Bajramović).

Bijeli tim: Topolović, Kojić, Babić, Čikarić, Dujmović, Vukčević, Maksimović (41. Alikadić), Varešanović (41. Smajlagić), Vulić, Jarović, Mašić (41. Halavać).

Izbornik: Sakib Malkočević.

nfsbih.ba