Bez milosti: Messiju prijeti zatvor?!

Kako piše španjolski As, Messijeva žalba je odbijena uz objašnjenje da je kapetan argentinske reprezentacije morao biti svjestan aktivnosti svog oca Jorgea Messija, koji mu je ujedno i menadžer i brine se za njegove financije.

Podsjećamo, četverostruki najbolji svjetski nogometaš i njegov otac optuženi su za prijevaru vlasti i utaju od 4.16 milijuna eura. Iako su obojica negirali krivnju, sud ih sumnjiči da su koristili tvrtke u Belizeu i Urugvaju kako bi prodali prava na korištenje Messijeva imena, a samim time i izbjegli porezne obveze u Španjolskoj. Cijeli slučaj datira iz perioda između 2007. i 2009. godine. U kolovozu je Jorge Messi poreznim organima uplatio pet milijuna eura, visinu navodnog duga, plus kamate. Neto plaća njegovog sina u Barceloni iznosi 16 milijuna eura, dok od sponzora diljem svijeta godišnje zaradi multimilijunske svote.

Prema najgorem mogućem scenariju obitelj Messi morat će platiti kaznu od 21 milijuna eura. U teoriji je moguća je i zatvorska kazna za obojicu i to jednogodišnja uvjetnog tipa.