Begović: Nisam ni želio Sušićev poziv

Begović: Nisam ni želio Sušićev poziv
Dovoljno govori činjenica da je jedan Alex Ferguson u polufinalu Lige prvaka izveo drugi tim, ali ostavio prvog golmana Van der Sara na "vratima". Iako su manje plaćeni od samih igrača u terenu, golmani su ti koji ulijevaju samopouzdanje ostatku ekipe. Asmir Begović, bh. golman i trenutno čuvar mreže engleskog Stokea definitvno je jedan od igrača koji je BH reprezentaciji dizao cijenu. Međutim, nesporazumi sa izbornikom Safetom Sušićem udaljili su ga sa gola bh. tima. Pale su i neke teške riječi i s jedne i druge strane, pa je za sada izvjesno da Begović neće čuvati mrežu BiH dok je Sušić izbornik.

Nije se pokajao

Jasno je Begoviću koliko igranje za reprezentaciju diže njegov rejting i cijenu, ali čini se da ni on preko nekih stvari ne može preći. Sada, nakon pobjede protiv Albanije, o samom Begoviću najmanje se govori, obzirom i da Sušića više brinu druge pozicije u timu.

Piše: D. J. san.ba

I dalje mislim da sam imao jako dobar razlog zašto nisam putovao u SAD s reprezentacijom BiH. Međutim, izbornik to nije želio shvatiti. Sada je to iza mene, ali još uvijek me boli.

Nije mi bilo ugodno kada sam čitao neke jako ružne stvari o meni u bh. medijima. Ja ne želim nikoga da vrijeđam, ali jedno je izvjesno. Dok je Sušić izbornik, mene neće biti u A timu BiH! I da sam dobio poziv, što se nije dogodilo, morao bih dobro razmisliti. Ali, opet na kraju mislim da se ne bih odazvao. Teško mi je zbog toga, jer znam šta znači igrati za svoju reprezentaciju. Ipak, vrijeme je ispred mene, ko zna - kaže Begović.

Nakon ovakvih riječi mnogi će pomisliti da je to definitvno kraj Begovićevih nastupa u redovima reprezentacije. Ali, daljnja izjava nas je pomalo razuvjerila. Begović je jasno naglasio da se nimalo nije pokajao što je BiH stavio ispred reprezentacije Kanade, u kojoj ga još nisu prežalili.

- Mislim da sam odabirom BiH napravio pravu stvar. Nikada se nisam pokajao i vratiti ću se kada dođe novi izbornik, naravno, ako bude računao na mene. I jedva čekam taj dan da ponovo obučem dres svoje zemlje - iskren je Begović, koji je kao dijete otišao iz BiH zbog ratnih zbivanja. Put ga je odveo za Njemačku, pa kasnije u Kanadu. Nastupao je na Svjetskom prvenstvu 2007. godine za kanadsku mladu reprezentaciju, a onda je uslijedio poziv i da stane na gol A-tima Kanade.