Beća: U potpunosti smo nadigrali Velež

HNK Čapljina, FK Velež
Prvo poluvrijeme je ponudilo približno izjednačenu igru gdje je Čapljina imala nešto veću inicijativu, ali bez značajnijih događanja na terenu ukupno. U nastavku su domaći odigrali vjerojatno svoje najbolje poluvrijeme ovoga proljeća i potpuno nadigrali Velež. Osim otvarajućeg pogotka Nikole Rodine (47. minuta) prilike su se redale pred vratima gostujućeg golmana Almina Abdihodžića, ali su Rođeni u konačnici imali dosta sreće i sa minimalnih 1:0 mogu biti vrlo zadovoljni. Činjenica da gosti nisu napravili baš nijednu priliku na drugoj strani upotpunjuje sliku igre dvije momčadi.

- Mislim da smo nadigrali Velež u svim segmentima igre. Samo mogu čestitati mojim igračima na fer, požrtvovanoj, borbenoj igri i pobjedi. Veležu želim puno sreće i da se sljedeće godine bore za ulazak u Premijer ligu, rekao je trener Čapljine Damir Beća.

Na drugoj strani trener Veleža Ibro Rahimić je odbio govoriti pred skupinom predstavnika medija poručivši usput samo da je "ovo sramota za nogomet". Nije bilo teško shvatiti da su i ostali u taboru Veleža bili nezadovoljni suđenjem. Još par frustriranih igrača je odbilo dati izjavu (upućujući novinare da bi trebali tražiti izjavu od suca) jasno iskazavši tako nepoštovanje prema sportskoj javnosti, uključujući i vlastite navijače koji su ih zdušno bodrili 90 minuta u Čapljini.

Profesionalno se ponio kapetan Denis Zvonić.

- Malo smo bojažljivo ušli u utakmicu, više smo respektirali protivnika, a manje igrali kako znamo i umijemo. Ono što nam je šef tražio u svlačionici nismo ni u pola prenijeli na teren. To se odrazilo i dobili smo poraz. Čapljini čestitam na pobjedi i želim im da ostanu u ligi. Mi idemo dalje, okrećemo se sljedećoj utakmici, izjavio je Zvonić te o slabom nastupu Veleža i prvom porazu poslije četiri vezane pobjede dodao:

- Nismo se predstavili u najboljem svjetlu. Treba ovo analizirati i vidjeti gdje smo griješili, izvući pouke i krenuti po nova tri boda kući jer nismo još osigurali ostanak. Moramo osvojiti 6 - 7 bodova do kraja kako bi ostali u ligi.

Velež je u sljedećem kolu domaćin Bosni Sema, potom gostuju visočkoj Bosni. Da će teško do željenih 7 bodova ukazuje i činjenica da su potom domaćini Zvijezdi i gosti GOŠK-u.

Čapljinci u dobroj poziciji

Čapljina je poslije pobjede protiv Veleža u dobroj poziciji osigurati ostanak jer u posljednja četiri kola ima vrlo povoljan raspored. Gostovat će već otpisanim Novom Travniku i Bosni Sema, dok će na svom terenu dočekati Goražde i Slogu. Računica je da bi im za ostanak trebalo još 9 bodova, a s ovakvim rasporedom realno je da mogu osvojiti i svih 12.

Travnik bez pobjede 5 kola

Veliki kiks u ovom kolu je napravio Travnik ne savladavši Bratstvo (1:1) te je gotovo ispao iz utrke za titulu najboljeg. Travničani su u posljednjih 5 kola upisali 3 remija i 2 poraza. Izgubljena utakmica u Gradačcu (1:0) je od vrha udaljila i Rudar.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]