BBB pošli u Split bez ulaznica, policija ih želi vratiti u Zagreb

Policija će ih dočekati u Dugopolju gdje će ih prepratiti do Splita, nakon čega kreće rutinska provjera. Svi koji nemaju karte bit će vraćeni u autobus i zatim prepraćeni u Zagreb, piše index.hr.

Nogometne i državne institucije, nogometni djelatnici, bivše legende i većina prijatelja nogometa udružila se u apelu za mir na Poljudu. Kao nikada prije, zbog povišenih tenzija, poziva se na toleranciju kako bi derbi Hajduka i Dinama protekao barem u nogometnom ozračju.

Derbi Hajduka i Dinama označen je utakmicom visokog rizika. Također, iz Ministarstva unutarnjih poslova poručili su da svi koji ne budu imali ulaznicu za utakmicu neće moći boraviti na prostoru Poljuda.

"Nogometna utakmica procijenjena je utakmicom visokog rizika. Navedena procjena rizika donesena je zbog prisutnosti pojačanih tenzija između navijačkih skupina ovih dvaju klubova", navode u MUP-u.

"Navijačima koji neće posjedovati ulaznice za navedenu utakmicu neće biti dozvoljen dolazak na prostor stadiona Poljud. Slijedom navedenog policija će u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira dosljedno provoditi svoje ovlasti iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. Pozivamo sve navijače na maksimalnu suradnju s policijskim službenicima kako bi ovaj događaj prošao u sportskom duhu, bez incidenata i nasilja."


U Hajduku su navijačima poručili da pokažu što je pravo sportsko i hajdučko navijanje.

"Molimo sve vlasnike ulaznica da zauzmu svoja mjesta na stadionu pola sata prije početka derbija, odnosno do 19:30 sati. Pri dolasku na stadion svaki navijač će proći kroz dva sigurnosna prstena policijske provjere, a kako bi se izbjegle velike gužve molimo svih da poštuju pravilo

HNS se obratio službenim priopćenjem: apelira kod cjelokupne hrvatske javnosti za maksimalnu toleranciju i apsolutno nenasilje među svim sudionicima i na svim utakmicama HNL-a kao i ostalih liga, a osobito među navijačima Hajduka i Dinama, povodom odigravanja utakmice u Splitu.

"Hrvatski nogometni savez putem službenog priopćenja apelira kod cjelokupne hrvatske javnosti za maksimalnu toleranciju i apsolutno nenasilje među svim sudionicima i na svim utakmicama HNL-a kao i ostalih liga, a osobito među navijačima Hajduka i Dinama, povodom odigravanja utakmice u Splitu.

Ovim putem sve sudionike pozivamo na snažno djelovanje u okviru sportskih kriterija i u duhu 'fair playa i respecta' kojega kao temeljne nogometne vrijednosti propagiraju krovne nogometne organizacije, UEFA i FIFA.

Nogomet kao najpopularniji sport treba ujedinjavati ljude i premošćivati razlike. Stoga pozivamo sve građanke i građane te institucije RH da svi zajedno učinimo zajednički napor kako bi sportska borilišta konačno postala mjesta na kojima će svi istinski ljubitelji sporta i nadmetanja, pojedinci i obitelji, uživati u najvišim sportskim i nogometnim dostignućima po kojima je Hrvatska poznata u čitavom svijetu."

Mamić ostao u Zagrebu

Zanimljivo je da u Split nije stigao Zdravko Mamić. Maminjo se posljednjih dana prepucavao s predsjednikom Hajduka Hrvojem Malešom, čak se i pričalo da ga Hajduk neće pustiti u ložu Poljuda. Mamić je ispratio momčad iz Zagreba i tvrdi da derbi ne propušta zbog straha.