BBB-i za dlaku izbjegli smrt: Grčki huligani u Ateni bakljama zapalili taksi s Hrvatima!

navijački neredi, Neredi, grčka, BBB
Tijekom noći s ponedjeljka na utorak, naime, skupina od 30-ak Olympiacosovih huligana napala je taksi u kojem su bila četvorica navijača Dinama, a samo puka sreća spriječila je teže posljedice, pa čak i - smrt!

Kako izvještavaju grčki mediji, četvorica Hrvata u ponedjeljak je u Ateni sjela u taksi, traživši vozača da ih odveze do Pireje. Međutim, na uglu dvaju atenskih ulica, Olympiacosovi su huligani motociklima prepriječili put automobilu, kacigom i palicama razbili vjetrobransko staklo, čije su se krhotine razletjele po hrvatskim državljanima. Potom su na zadnje sjedište bacili baklje i dimne bombe koje su gotovo i doslovno zapalile Dinamove navijače.

Ipak, kada je dim napunio unutrašnjost taksija, Hrvati su otvorili vrata te uspjeli pobjeći napadačima.

Ovo je, nažalost, tek najava većih i težih okršaja koji se očekuju tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, budući da su prema Grčkoj krenule i skupine Dinamovih navijača, prijatelja Panathinaikosovih Gate 13, ali i beogradskih Delija koji su dobili "drugarski" poziv najžešćih navijača Olympiacosa, inače zbratimljenih s okorjelim pristilaicama Crvene zvezde.

Nadajmo se da će grčka policija biti budna, jer i ova vijest samo će dodatno raspiriti potencijalne sukobe, koji mirišu i na civilne žrtve!

Jutarnji list