Barcelona želi Matea Kovačića za 30-40 milijuna eura

Barcelona želi Matea Kovačića za 30-40 milijuna eura

Prema pisanju španjolskih medija, hrvatski veznjak će biti jedna od glavnih meta katalonskog kluba kada će Barcelona u siječnju 2016. moći ponovo kupovati pojačanja. Podsjetimo, Barcelona ne smije kupovati igrače u iduća dva prijelazna roka jer je katalonski klub dovodio igrače mlađe od 18 godina.

Španjolci navode kako su se sastali Barcelonin sportski direktor Ariedo Braida, te njegov kolega u milanskom klubu Piero Ausilio. Navodi se kako Luis Enrique vidi Kovačića kao idealnu zamjenu za Andresa Iniestu, a Barcelona je spremna platiti između 30 i 40 milijuna eura.

Realizacija transfera ovisit će o tome hoće li Inter uspjeti angažirati veznjaka Manchester Citya Yayu Tourea. Ukoliko se taj posao realizira u Interu su spremni prodati hrvatskog veznjaka.

Kovačić bi tako mogao postati treći hrvatski reprezentativac u Barceloni nakon Ivana Rakitića koji se ustalio u prvom sastavu, te Alena Halilovića koji je trenutačno u B momčadi. Kovačić je stigao u Inter iz Dinama 2013. godine, a početkom ove godine produžio je ugovor s talijanskim velikanom do ljeta 2019.

Hina